Кукленият театър вече посреща своите зрители в нова обстановка и повече места. Едно от знаковите културни пространства в Пловдив  отвори врати за знаковата 2019г., след обновяване и основен ремонт. Директорът на театъра Виктор Бойчев посрещна на сцената днес кметът Иван Тотев и заместникът му Александър Държиков, за да им покаже нововъведенията. Залата и фоайето са основно ремонтирани, сменена е акустичната и осветителната техника, отоплителната и климатичната инсталация, настилката, столовете, а специалната акустика допринася за по-добрия звук. Монтирани са и 16 броя диспенсери за разпадане на звуковата вълна в 800 херца. Озвучителите вече могат да чуват звука от специален балкон. От 136 местата стават 139, като допълнително са осигурени и две места за хора с увреждания.

 

Дали сте на първия или последения ред – усещането е еднакво и никой не се чувства ощетен.
Програмата ни за февруари е вече факт, като запазваме традицията в четвъртък, от 19 часа да се играят представленията за възрастни, а в събота и неделя представленията за деца са от 10.30 и 11.45 часа. В месечната програма ще бъдат включени гостуващи и театри, през всички дни на седмицата. Билети се купуват на касата на театъра, скоро и on-line, каза днес Виктор Бойчев.

 

До момента са инвестирани 670 000 лева, с които е укрепена гредоредната конструкция на пода на сградата, която е строена през 1903г., надстроявана е два пъти – през 1926г. и 1955г.

 

От 1957г. такова цялостно обновяване на театъра на такава стойност не е правено. В процес е и вторият етап от строителни дейности по реконструкция на сградата и обновяване, който ще завърши през месец април 2019.  Тогава и малки, и големи могат да заповядат в напълно обновената и реконструирана сутеренна част на театъра и двор със сцена на открито. Част от архивния куклен фонд ще бъде изложен в сутеренната част – подреден в изложбени витрини. Предвидени са зали за игри и анимация, ще има и детски ресторант, допълни директорът на театъра Виктор Бойчев.

 

Първото представление след ремонта е тази събота – 2 февруари. Децата ще могат да гледат „Патето жълтурко“, а в неделя ще се играе „Болен здрав носи“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…