Палеонтологичният музей "Димитър Ковачев", филиал на Националния природонаучен музей при БАН в Асеновград ви кани да отбележим заедно Деня на Земята.

Всеки може да стане доброволец на Палеонтологичния музей "Димитър Ковачев" в Асеновград като се включи в акцията за освежаващо почистване на площите около музея на 22 април, събота, от 11:00 часа. Организаторите са подготвили всички необходими материали.

След акцията д-р Димитър Плачийски ще разкаже най-интересните истории, свързани с находките в музея или за теренната изследователска работа. Всеки участник ще може да разгледа музея безплатно.

Организаторите ще ви очакват пред Палеонтологичния музей в кв. Баделема, ул. 212, в 11:00 часа, на 22 април, събота. 

Денят на Земята се отбелязва ежегодно на 22 април от над поло­вин милиард души. България е от първите страни в света, които се присъединиха към инициативата още през 1990 г.  

Датата 22 април е обявена за Ден на Земята по инициатива на международното движение Earth Day Network. На този ден милиони хора се обединяват в защитата на околната среда - за чиста вода, чиста земя и чист въздух - всичко, което е необходимо за живота.

 

146 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…