Местните майстори демонстрират други методи за приготвянето му. Бабекът в селото с графитите се отличава с уникален си вкус и рецептата се предава от поколение на поколение.

За трета поредна година село Старо Железаре, за два дни, бе домакин на Фестивала на старожелезарския бабек и шарената сол, която представя две автентични кулинарни традиции на селото.

Местните майстори демонстрират останалите методи за приготвяне на бабека, който се отличава с уникалния си вкус и рецепта, предавана от поколението на поколението. Шарената сол, в няколко разновидности, но с уникален вкус, беше акцент на празника със своите неповторими аромати и подправки. А въпросът, който се чуваше най – често в Старо Железаре е „Свърши ли бабека?“.

Гостите на фестивала имат уникална възможност да опитат не само автентичните продукти, но и да дегустират останалите за региона ястия, приготвени с много любов и умение от местните. 

Цялата статия може да се направи в Под тепето

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…