Само и единствено заедно може да постигнем нещо позитивно, казват организаторите


Само и единствено заедно може да постигнем нещо позитивно. Този фестивал е създаден с цел подпомагане на градската среда и културата в Пловдив , това казаха организаторите на One Design Week  на пресконференцията, която се проведе в офиса им, броени часове преди старта на голямото събитие. Всъщност, това не е точно офис, а както те сами го нарекоха – openspace. Това е мястото, на което ще се провеждат дискусии, прожекции и всеки един би могъл да влезе и да предложи своята идея. Директорът на ЕДНО, Асен Асенов, сподели своето изключително удоволствие да бъде в Пловдив, тъй като има силна емоционална връзка с града на тепетата и вижда изключителен потенциал в него. В подкрепа до него бяха застанали Кирил Вълчев, представител на отдел „Култура” от общината, Надя Захариева от фондация „Америка за България”, Джема Барух – изпълнителен директор на „Пловдив 2019” и Бояна Гяурова, която е директор на One Design Week. Всички те изразиха своята гордост от това, че са част от нещо толково голямо като този фестивал. Тласъкът, който той би могъл да даде на Пловдив и живота в Капана. Чисто доказателство, че Пловдив е перфектният кандидат за Европейска столица, тъй като животът в него кипи, предоставя уникална възможност за развитие на млади таланти и творческа работа. Самият фестивал е пример за това, което може да се случи след едва пет години. Какви мероприятия могат да се случват тук? Какви световни артисти и творци могат да посещават града? Именно такива ще напълнят града ни в следващата една седмица, за да развият своето въображение под формата на изложби, концерти, прожекции, инфо графика, презентации, работилници, че даже инсталации. Животът в града ще процъфти в своя максимум, за което ни увериха организаторите. В цифри всичко това изглежда по следния начин: над 200 артиста, 23 държави, над 30 локации, 12 детски работилници и 5 такива за възрастни, 12 прожекции и 13 партита. Всичко това ще се случи едва в рамките на 10 дена. Капана е квартал на творческите индустрии още от преди да се насели с участниците на фестивала. Пример за това дадоха с Канапе и Проект 0, който завладя цяла България. Хубавото е, че съществуват сумати пространства, които чакат своя собственик с креативен ум.

Откриването на фестивала ще се състои на 20.06 (петък) от 19:00 на върха на Бунарджика, където пък от 21:00 на ди-джейското място ще застане канадският музикат Дан Бодан.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…