Вишнев Крик – само 25 литра. Къде? В „Котка и Мишка“, разбира се

Набралата вече огромна популярност, уютна бирария „Котка и Мишка“ от днес предлага наистина вълнуваща изненада. Любимецът ни от бара, Виктор, ни стана още по-мил след като с появи с лимитирано количество наливен вишнев Крик – само 25 литра.

Крикът на Линдеманс разби класациите през 2012-та година, когато спечели световното състезание за най-добра бира, а през 2013-та тушира всички, след като стана двукратен световен шампион. В Брюксел я наричат „Ангелска бира“, а често бива наричана и „Другата бира“, заради уникалните си качества. Особено важно за този вид бира е отлежаването им в специални бъчви, които преди това са използвани за бордо или коняк. А дъбовите бъчви, съчетани с вишневите костилки създават сух финал на бирата, като понякога можете да усетите дори бадемови нотки. По небцето си ще усетите едновременно леко горчив и сладко-кисел вкус, едва доловима стипчивост и невероятен аромат на вишневи градини, който сякаш на магия се е пренесъл в чашата ви.

Това е лека бира с едва 4% алкохол, рязко контрастиращ на останалите бири в „Котка и мишка“. Цветът и е червен и ако вдигнете чашата си към светлината, ще ви напомни на керемиден цвят. За този тип бири се е произнесъл дори Майкъл Дежксън. Ако някой предложи на дама малинова или вишнева бира, значи е прелъстител. Ако мисли, че това е женско питие, значи е сексист, е казал Краля на попа. Независимо дали сте прелъстители или просто ценители на доброто пиво – възползвайте се от възможността, докато все още литрите не са изтекли по чуждите чаши.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…