Гост в Молескин тази седмица е артистът Кирил Кузманов. Роден е през 1981 г. и завършва специалност скулптура в Националната художествена академия София.  През 2006 печели голямата награда в конкурса за Млади художници, критици и куратори на фондация „Св. Св. Кирил и Методий”, през 2007 е сред селектираните за Годишните награди за съвременно изкуство на М-Тел, а през 2013 печели наградата БАЗА. 

През 2010 г. Кузманов започва мащабния "Проект 0", който се състои в изграждането на двойна огледална стена в квартал Капана. Специфичното на проекта се състои в начина му на осъществяване - 50 огледални фрагмента, които била закупени или заявени от 50 частни лица или организации. Така "Проект 0" става единствена по рода си артистична инициатива, финансирана изцяло със средства от частни спонсори и меценати. 
Огледалната стена беше инсталирана в Капана между 7 и 17 юни, но проектът не е приключил. Сега неговият живот продължава по 50 различни пътища - при 50-те заявители. 
В Молескин Кузманов ще ни разкаже за работата и артистичната си практика, за живота и пътуванията му по света и как музиката се включва в различните му начинания и занимания. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…