Петък или събота вечер е! На човек му се излиза след дългата седмица на работа, училище или университет. Иска да се забавлява, да отпусне душата си, да се разведри. За добро или лошо обаче, в България все още съществува онази "чалга" култура, от която искаме да се отървем, но която все така не се заличава от манталитета на част от обществото. Не си правете грешни изводи - по никакъв начин не принизяваме хората, слушащи поп фолк. Всеки човек има стойностни качества. Това, което не толерираме са дискотеките, предлагащи този вид музика. Защо? Защото в тях цари показност. Забавлението и танците отстъпват място на селфитата и хвърлените салфетки. 

Затова ви предлагаме десет алтернативи за добре прекарано време, в компания, семейно или с половинката, които ще ви обогатят както умствено, така и душевно.

Галерия - отидете на изложба. Не само ще се полюбувате на съвременно или класическо изкуство, но и ще включите мозъка си на режим обмисляне, а сетивата на режим усещане.

Театър - няма по-хубаво от живата игра. Постановката ще ви откъсне от реалността, ще ви накара за два часа да забравите проблемите, ще ви разтовари, а ако е драма, ще ви накара да се замислите и евентуално да промените нещо в себе си.

Кино - ако живото представление не е за вас. Да изгледате един хубав филм с приятели на големия екран, в големия салон, грабнали пуканки в ръка. Звучи приятно, нали?

Опера - класа и изящество! Наясно сме, че оперите не са по всеки вкус. Те съхраняват една епохалност, която обаче все така оцелява, на пук на времето. Дори да не сте посещавали до сега, пробвайте. Може да останете изненадани.

Бар - ако ви се танцува, градът разполага с много нощни клубове, където звучи всестранна, но качествена музика, че дори и балканска или българска. А караоке? Заведения, в които да захвърлите задръжките, да се веселите, бъдейки себе си.

Разходка из тепетата - не само дните са подходящи за високите хълмове. Сигурно повечето от вас са се катерили и вечер, наслаждавайки се на прелестните нощни гледки. Пловдив изглежда различен, доста вдъхновяващ "по тъмно". 

Концерт - на стадион, на амфитеатъра или в някой клуб. Почти всяка седмица някъде идват изпълнители - родни и чуждестранни, които заслужават внимание. И пак ще сте обградени от така любимата ни музика.

Ресторант - на кръчма може да отидем всеки ден. Пробвайте нещо ново. Посетете място, където предлагат чужда кухня. Опитайте мексиканско, гръцко, арменско меню. Разширете вкусовите си възприятия.

Разходка из гребната база - да, тя е най-вече за спорт, но също така апел за добре прекарано време около канала в така или иначе не толкова студените вечери. А от двете ви страни гора...зашеметяващо.

Quiz night - има доста симпатични кътчета, където се организират quiz-ове, отворени дискусии, игрални вечери или къщи, в които трябва да преминете през определен брой забавни приключения и загадки, за да излезете и то като победители. Защо да не се впуснете в един обществен спор или да научите нещо ново, докато се веселите? 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…