Наградата от пловдивската публика екипът вече я получи – тя ги обича!

Съюзът на българските артисти няма как да не оцени по достойнство представянето на пловдивската Драма през изминалия сезон, който бе особено успешен. За представленията, играни както на Камерна сцена, така и в Дома на културата „Борис Христов“, рядко оставаха празни места, а за най-предпочитаните представления, често билетите се разпродаваха само за ден, след тяхното пускане в продажба.

Преди да изброим в кои категории са номинациите, ние от КАПАНА.БГ искаме да аплодираме бурно целия екип на Драматичен театър Пловдив, за едно друго постижение, което констатирахме. Все повече млади хора се завърнаха в театралните салони и възобновиха или родиха за пръв път любовта си към това изкуство. Констатацията ни се дължи освен на наблюденията ни, така и на анкета, която проведохме сред случайни минувачи до 30 години.

Съвсем случайно спряхме 20 младежи на главната пловдивска улица и ги попитахме дали са посещавали някоя от постановките през изминали и настоящия вече сезон. Едва двама от анкетираните казаха, че не посещават театрални представления. Сред останалите 18 души имаше както редовни посетители, така и хора, които са гледали 2 или 3 пиеси. Всички те се изказаха особено ласкаво за Драмата, като 24-годишна студентка от УХТ призна: „Никога не бях ходила на театър, до преди 2 години. За пръв път отидох с приятеля си и останах смаяна. Оттам насетне се старая да не пропускан нито един спектакъл, макар че рядко присъствам на премиерите.“

А сега по същество:

Първата номинация за престижната награда Икар е в категорията „Главна женска роля“ и отива директно при Луиза Григорова за участието и в „Евридика в подземния свят“. Същото представление се бори  още две категории. То ще се съревновава за „Майсторско техническо осъществяване“ и „Сценогафия“.

В категорията „Дебют“, номинацията не бе никак изненадваща за редовните посетители на драмата. Боряна Братоева и Мила Люцканова ще се борят за наградата заради блестящото си представяне в „Сестри Палавееви“, което бе обявено за един от най-добите спектакли за изминалия сезон, поставено по текст на Алек Попов.

 

Пожелаваме както на театъра, така и на цели екип успех, защото те го заслужават! Наградата от пловдивската публика вече я получиха – тя ги обича!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…