Освен всички спортни дисциплини, музикални концерти и танцови кръжоци, в Капана се и рисува. Всъщност, на изобразителното изкуство се обръща голямо внимание. Освен детските работилници и графитите по стените, в края на ул. „Христо Дюкмеджиев” са разпънати две платна, на които творци да покажат вижданията си за „Капана като мост между минало и бъдеще”. Техниките на рисуване са много, доста наподобяват стрийт графитите, но не съвсем.

Платната са запълнени от фигури и артистични лица, които според артистите отразяват паралела между времевото пространство. Куратор на свободното творчество е Димитър Механджийски, по-известен като Stern, който е един от най-известните пловдивски графитаджии.

В рисунките всеки може да види нещо различно. Въпрос на въображение е да откриете собствените си разбирания, или нещо напълно ново и неочаквано. Може да е просто една красива картина или пък задълбочени мисли. Когато четката играе, а боите говорят, всичко е възможно, дори невъзможното.  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…