Наско Папазов спечели в категорията „Авангардна мода“ на XIXth International Hair & Fashion Show

Наско Папазов, който е сред най-младите и талантливи коафьори у нас, спечели голямата награда в изключително оспорваната и престижна категория „Авангардна мода“ на  Международния фестивал на прическата и красотата „Sofia Hair Fashion Show“. 

Цялостната визия, с която талантливият българин избра да представи модела Анелия Николова носи името „Етно“ и предизвика истински фурор при появата си на сцената.  Изборът на коафьора е провокиран от мнението му, че актуалната авангардна мода трябва да е взета от модните тенденции и да бъде поднесена по интересен и атрактивен начин на аудиторията. 

„Етното е модерно в цял свят тази година. Наши мотиви се използват в музиката, в модните дефилета на известни дизайнери, косите също са много повлияни от етно стила. От края на миналата година виждаме много плитки и флорални елементи, вплетени в косите“, коментира Наско Папазов.

Според талантливия коафьор нашата страна е все по-отворена към авангардната мода. Чрез нея много млади хора успяват да изразят себе си, защото този стил им позволява да се пренесат в един друг свят на изкуството. 

„След като в дълбочина усвоих фризьорската професия вече започнах да залитам към авангарда и да използвам наученото. Имам интерес към авангардната мода от много време. Тя ме привличаше със своите елементи и сложното изпълнение, както и с това, че клони към изкуството – нещо, което не всеки разбира“, споделя още Наско Папазов.

Деветнадесетото поредно издание на Международния фестивал на прическата и красотата тази година превърна българската столица в пресечна точка на модните тенденции в прическите от осем световни метрополиса. Специален гост на  официалната церемония по откриването на престижния фестивал бе кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Повече за Наско Папазов

Наско Папазов е собственик на популярния фризьорски салон „N-stage“. Започва да се занимава с фризьорство на 16 години и е работил за някои от най-големите салони в София. Открива първия си салон на 21 години, който не след дълго се разширява и започва да предлага различни услуги за своите клиенти. 

Наско Папазов е  част от артистичния екип на L'Oreal България. Работил е с популярни лица от шоубизнеса, модата, бизнеса и политиката. Бил е част от екипите, които се грижат за визиите на участниците в Dancing Stars, Шоуто на Азис и много други от лицата на българския телевизионен ефир. Работата на талантливия коафьор често блести на кориците на популярни списания като Amica, Joy, Glamour, Cosmopolitan, Story и Hеllo.

Наско Папазов е избран да представи свой проект в категория „Авангардна мода“ на „Артистичен форум L'Oreal“ 2014, което определя като трамплин в своята кариера. През 2016 година печели престижната награда в категория „Авангардна мода“ на  Международния фестивал на прическата и красотата „Sofia Hair Fashion Show“.

Повече за „N-stage“

Студио „N-stage“ се намира в сърцето на София на ул. Шар планина 49. Предлага високо качество на обслужване и грижа за клиента в уютна обстановка с минималистичен дизайн. Разполага с екип от девет човека, като освен професионална грижа за косата предлага и маникюр, козметични услуги и поставяне на мигли.

„N-stage“ предлага диагностика на косата, която все повече навлиза като практика в салоните. Чрез нея специалистите определят от каква грижа има нужда скалпа и косъма. Този вид диагностика се предлага за всеки клиент на салона при първо посещение, както и периодично, което позволява да се проследи резултата от грижите за косата.

Фотокредит: Лео Кирилов

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…