Обществената кауза Капана с голяма подкрепа в инициативата като Будител на града

С близо 30% от вота на гласувалите, будителите  на надеждата д-р Георги Станоев и Фондация "Майки за донорство"  официално получиха званието „Будител на годината“ в ежегодната инициатива на Радио FM+. За будителското им дело гласуваха слушателите на медията. Лекарят и фондацията  бяха номинирани в кампанията, заради това, че дариха  пет  безплатни инвитро процедури, през отиващата си година на двойки с репродуктивни проблеми, имащи нужда от донорски материал и от години даряват надежда и рожба на двойките с най-тежки репродуктивни проблеми у нас.

Будителите на годината традиционно получиха  плакет „Златен ключ“ , а наградата им бе връчена от д-р Милен Врабевски, първият носител на титлата през 2014 г. 
Излизайки на сцената в литературен клуб „Перото“  д-р Стаменов трогна препълнената зала с думите си, че наградата е за всички номинирани в инициативата и в знак на уважение и благодарност към техните каузи, ги покани на сцената, за да споделят заедно момента.

Номинираният за будител на духа, Боян Петров, бе избор на коментиралите обществени личности в ефира на Радио FM+.  От името на медията водещата на Радио FM+ Ива Дойчинова му поднесе плакет- талера „Великите български владетели”. Боян беше и една от най-ухажваните личности в „Перото“. Всеки искаше да се докосне до него, да поговори и да сподели усещането, че духът на едни продължава да подбужда други и събужда трети.

Подкрепилите кампанията партньори на Радио FM+ Фондация „Българска памет” , Vivacom и Julius Meinl също отличиха с личен приз някои от номинираните. От името на „Българска памет“ д-р Милен Врабевски връчи своята награда на номинираната за будител „огнище“ Диана Илиева, кмет на община Тервел, но не пропусна да изкаже благодарност и към Любка Биаджони за мисията й да представя пред света български музикални таланти. Изборът на Vivacom полетя към Америка, за да достигне до Иво Иванов, писателят и журналист, чиито истории намират будни съзнания и добри сърца, прекрояват душите, провокират ново осъзнаване на света. Илиян Любомиров/ Августин Господинов, който бе номинацията за будителят на младите,  вдъхнови екипа на Julius Meinl и „кафето на поетите“ го отличи със специален приз.

Церемонията „Будител на годината“ се състоя в книжен център „Перото“ , който събра над 150 гости, които аплодираха, плакаха и се усмихваха заедно със съвременните будители и радиоводещите на Радио FM+ Калина Стефанова, Евелина Павлова и Мартен Роберто. Водещи на събитието бяха създателят на инициативата „Будител на годината“ , Ива Дойчинова и Андрей Захариев (БНТ).

Пловдив също получи заслужен приз. Обществената кауза Капана бе номинирана в раздела Будител на града. Усилията на всички в реализирането на мисията „Квартал на творческите индустрии”- от администрация, през културни оператори и бизнес, до жители на района,  събраха солидна подкрепа от слушателите на Радио FM+. Мисията Капана е Будител на града 2016, за което получи почетна грамота от организаторите на инициативата. Призът приеха издателите на портала за култура КАПАНА.БГ, които са малка част от звената в процеса по осъществяването на мечтата за съживяването на квартала. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…