Освен груповата задача за изпълнение от участниците, двудневното събитие ще предложи и интересни лекции от представители на компании с богат опит в гейм индустрията

В Пловдив ще се съберат стотици ИТ специалисти, студенти, геймъри и любители, които ще се състезават в направата на прототипи за компютърни и бордови игри. Това е четвъртото издание на инициативата Plovdiv Game Jam ще се проведе във филиал Пловдив на „Технически Университет - София в периода 20-22 януари 2017 г.

Освен груповата задача за изпълнение от участниците, двудневното събитие ще предложи и интересни лекции от представители на компании с богат опит в гейм индустрията. Cloud за разработчици на игри, популяризация на VR проект с 0 лева и иновативни възможности за индустрията, са само част от темите, които ще бъдат дискутирани с участниците.

Plovdiv Game Jam е част от Global Game Jam - най-голямото събитие за разработка на игри в света. В България през 2017 събитието ще се проведе в пет града – София, Пловдив, Бургас, Варна и Габрово. Амбицията на организаторите е да превърнат Global Game Jam в ежегодна традиция за гейм индустрията в България. Kомпании като Gameloft Bulgaria, Microsoft Bulgaria, Programista; Ltd, Cooolbox и SiteGround подкрепят събитието с цел развиване на професионалната общност в сектора и повишаване на бизнес интереса към Пловдив като технически и ИТ център.

Plovdiv Game Jam е отворен за всички, желаещи да се занимават с видеоигри – професионалисти, студенти или просто талантливи натури със страст в игрите. Основната цел на събитието е да се съберат хора с различен опит, интереси и умения, които да се мотивират да работят заедно по обща идея за игра, която да планират и изпълнят като концепция в рамките на 48 часа.

Екипът на Plovdiv Game Jam очаква всички желаещи на 20.01.2017 от 12.00 часа в ТУ-София, филиал Пловдив, Четвърти корпус (Централна сграда), която се намира на ул. "Цанко Дюстабанов" 25.

Допълнителна информация и регистрация: 

Web site: http://www.plovdivgamejam.org/  

Facebook: https://www.facebook.com/events/168149623658426/ 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…