Пловдив и Тракийската низина са Втори в класирането за топ Винена дестинация за 2017 година. Класацията 10-те най-добри дестинации за винен туризъм на 2017 се прави от Wine Enthusiast.

Mike DeSimone и Jeff Jenssen, които водят класацията бяха поканени от Probegex като членове на журито на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив през 2016 година. В това си качество, те посетиха Пловдив и региона и още тогава споделиха своите отлични впечатления. 

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света. През 2016 г. се проведе в Пловдив, където над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности дегустираха и оценяваха над 9000 вина и алкохолни напитки от 55 страни. 

България бе предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. Пловдив беше избран като център на един от най-важните лозаро-винарски райони в България – Тракийската низина, където вино се произвежда от преди повече от 7000 години. 23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив се организира от Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара.

Ето и класацията: 

1.Аржентина, Кафаяте

2.Тракийската низина, България. Обградена от Черно море на изток и Гърция на юг, Тракийската низина в България съчетава археологически чудеса със съвременни вина.

3.Канарски острови, Испания

4.Марлбороу, Нова Зеландия

5.Прованс, Франция

6.Лондон, Великобритания

7.Калистога, Напа валей, Калифорния, САЩ

8.Сицилия, Италия

9.Рейнгау, Германия

10.Хууд ривър, САЩ

http://www.winemag.com/2017/01/05/2017winetravel/

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…