121% повече чуждестранни посетители са посетили града под тепетата през 2016-та в студените месеци

Значителен ръст на туристите бележи Пловдив за миналата година. Нашите приятели от Free Plovdiv tour любезно ни предоставиха своята статистика с данни за посещенията през 2016-та. За цялата година, техните турове са били посетени от 35% повече души на базата на предходната година.

Според статистиката на Free Plovdiv tour, най-посещаваният месец от годината е бил август. През лятото 66% повече чужденци са посетили античния Филипополис, базирайки се на информацията от 2015-та година. Учудващото е, че ръстът на посещенията е най-значителен не през топлите месеци, а през есента и зимата. 

През ноември, статистиката сочи, че посещенията са нараснали със 76%, а истинският бум е декември. През последния месец от годината, Free Plovdiv tour са се радвали на цели 121% повече посетители през 2016-та година, сравнявайки статистиката с предходната зима.

Съдейки по тази статистика, можем да направим заключението, че посещенията от чуждестранни гости вече не се случват предимно през летните месеци. Разбира се, лятото остава най-предпочитания сезон за почивки и туристически обиколки, но останалите 3 годишни сезона стават все по-балансирани от към посещения, като се очаква и през тази година броят на туристите в града под тепетата да нарасне. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…