В заведението за бързо хранене не се предлага нищо пържено, нито замразено

Паулина Гегова

Качествената кухня все повече почна да се цени в Пловдив. Ново и ново кътче за прясно приготвени вкусотии отваря врати. Някои се радват на голям успех, други замират. Бизнесът е тежък, но има ентусиасти, които не се прекършват въпреки това.

Подобно ново местенце отвори врати в края на миналата година на ул. „Хан Кубрат” 7, в пресечката преди пешеходния мост на река Марица. Името говори само за себе си – My Burger Place, размерите на заведението също. Мъничко, само с една маса вътре и няколко отвън, то е отражение на всичко това, което са искали да създадат собствениците – приятна, задушевна атмосфера, добро обслужване и бургери от висок клас.

А те наистина са вкусни! Ако не вярвате, опитайте ги! Идеята е на Петя и Петър Иванови, които искат да предложат разнообразна, интересна и най-вече здравословна улична храна.

През последните години тенденцията в кулинарията много се измени. Нашата концепция е да не предлагаме нищо замразено и пържено, заявява Петя.

И това е факт! Картофите, съпътстващи бургерите са запечени с пресен розмарин. Месото се меси на място. Като изключим бекона, всичко друго е чисто телешко, внасяно охладено от Уругвай. Сирената са от специална италианска селекция, а питките бриош се взимат специално, всеки ден от хлебарница „Капана”. Те представляват френски хляб, много богат на яйца и масло. Освен класическите съставки, се предлагат и лично приготвени сосове, според сезонните предложения. Те са интересни и интернационални – мексикански, френски, италиански… За да ви подскажем за какво става дума, ще разкрием една от рецептите за сос – риба тон, аншоа, каперсии и подправки.

Всичко това се върши от трима работници и собствениците, които желаят да помагат и да не губят личния контакт с клиентите.

Не искахме да сме класическа бургерджийница. Искаме да сме приятели с клиентите, да чуем тяхното мнение. Вече имаме постоянна клиентела, макар че да се пребориш в бранша е доста трудно. Посетителите ни са главно млади хора. Много интелигентни и културни. Идват и чужденци, споделя Петя Иванова.

Ако клиентът желае, може сам да избере съставките на бургера си или с други думи – да си го сглоби. Освен храна, малкото заведение предлага бира и био вина. Така всичко взето заедно се превръща в царство на бургери, от които ще си оближете пръстите и със сигурност ще се върнете за още.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…