Миксологът Михаил Узунов забърка четири авторски коктейла с пиво и изцяло натурални продукти

Домашно приготвени съставки, доматени и карамелени нотки бяха едни от акцентите в коткейлната вечер в Капана

Снимки: Виктор Цонев (Pink Tsonk)

Коктейлната култура в страната ни със сигурност все още не е добила толкова голяма популярност, но Европа се завръща към нея. В София коктейлните барове вече са факт и имат редовни клиенти. Това течение стремглаво се е запътило и към Пловдив, защото моментът, в който клиентите ще поръчват засукани алкохолни смеси напълно естествено не е никак далече в бъдещето, коментира гост барманът в „Котка и Мишка“, Михаил Узунов, който изнесе стахотно бар шоу миналата нощ в култовата бирария.

Любимото място в сърцето на Капана ни представи една по-различна петъчна вечер. Тя не само бе с предварително изготвено коктейлно меню, но и подбраните суровини бяха 100 процента натурални. „Котка и Мишка“ посрещна с отворени обятия един от най-добрите миксолози в Пловдив, Михаил Узунов. Тандемът се оказа повече от успешен, а в резултат на общата работа, се видяха десетки доволни усмивки, наслаждаващи се на вкусните напитки. Самото коктейлно меню включваше 4 напитки с различен вкус, но с една задължителна съставка – разбира се, това е бирата. Макар че този тип напитки все още не са набрали голяма популярност у нас, то веселата вечер затвърди теорията ни, че времето за една по-различна бар култура в Пловдив е дошло.

А какво имаме предвид под по-различна? Михаил Узунов не само обича да комбинира различни вкусове, но и държи на здравословните съставки, т.е. при приготвянето на домашните допълнения към коктейлите,  той се стреми да запази не само пресния вкус на плодовете и зеленчуците, но и витамините, които се съдържат в тях. 

Една от напитките, която грабна вниманието на ценителите на бирата бе Pumpkin Sour. В коктейла имаше домашен сироп от тиква, блиндиран и внимателно прецеден, който грабна любителите на сладките изкушения. Със съвсем противоположен вкус бе Michelada- та, която бе приготвена с домашен доматен микс, овкусен с хрян, соев сос, сол и една малка, леко пикантна тайна, която барманът не издаде. И докато предните два коктейла бяха вариации на класики, по рецепта на Михаил Узунов, то Irish Car Bomb-a бе запазен по автентична рецепта, съдържащ уиски, тъмна бира, Бейлис, а за завършек имаше и малко индийско орехче.

Доста е трудно да определим кой бе най-добрият коктейл на вечерта, тъй като всеки от тях имаше различен вкус, за да има по нещичко за сетивата на всеки от гостите. И все пак, най-важното е, че всички бяха доволни и в изключително добро настроение. Очакваме следващото гостуване на миксолога в „Котка и Мишка“, а до тогава - Наздраве!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…