Нашите момчета от ДФ „Пловдив 112” грабнаха и колективна награда на връчването на отличията „Пожарникар на годината”

Пожарникарите от Хитрино получиха награда за 2016 г.

Росен Спасов от доброволното формирование „Пловдив 112”, който събра най-много  гласове в първото по роса си съревнование на Национална асоциация на доброволците в България и спечели конкурса Доброволец на годината, получи днес наградата си на официална церемония в столицата по време на връчване на отличията Пожарникар на годината.

Спасов се състезаваше с 8 номинирани от цялата страна, като двама бяха от пловдиввския отряд, а останалите от София, Кричим, Сатовча, Ценово, Хисаря и Свищов. Колетиге му го ценят, защото се е доказал като много ценен кадър за ДФ “Пловдив 112". За 2016 година той е участвал и ръководел екипи в аварийно отстраняване на паднали дървета през юни в село Забърдо, местността Чудните мостове, издирването на удавник в река Марица, както в отводняването и отстраняването на паднали дървета при голямата буря на 15 юли в Пловдив. От лятото Росен дава съвместни дежурства с Първа пожарна и сектор СОД в града. Той е отговорен за цялостната техническа поддръжка на спасителната екипировка на формированието, освен това непрекъснато повишава квалификацията си. Само през 2016 той е бил на 17 обучения.

На връчването на наградата на Росен дойдоха всички членове на „Пловдив112” верни на максимата, че са един екип и не оставят член на отряда сам. Така всички заедно грабнаха и второ отличие за участието си в най- мащабното съвместно учение по  случай 5 декември - Международния ден на доброволеца.

Нашите момчета бяха силно аплодирани от министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Пламен Узунов.

Припомняме, че акцията, която участваха демонстративно доброволните формирования на Белово, Пловдив, София и Пазарджик бе в СУ " Александър Иванов- Чапай"в град Белово, по –известно като „изгорялото училище” след трагичен инцидент преди години, при който загина и един огнеобрец.

Пожарникарите, овладели огнения ад в Хитрино, получиха награда за 2016 г. по време на специалната церемония във Военния клуб в София. Стоян Колев от Стара Загора беше отличен с голямата награда „Пожарникар на годината”. Той и екипа му предотвратили трагедия, подобна на тази в Хитрино, като запушили цистерна с изтичащ газ, с риск за собствения си живот. На церемонията бяха отличени и други пожарникари, спасили множество човешки животи през последната година.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…