Днес отбелязваме Международния ден на барманите и ресторантьорите

Легенда разказва, че един от светите християнски апостоли – Св. Аманд е покровител на винари, пивовари, търговци, ресторантьори и бармани. И тъй като любителите и производителите на вино имат цели два празника – на 1-ви и 14-ти февруари, днес отбелязваме Международния ден на бармана.

Не е ясно кога за пръв път е бил честван празника, но през последните няколко години той набира все по-широка популярност и по родните ширини. Занаятът на барманите не случайно е удостоен със своя дата в празничния календар. Хората, които ни обслужват, обикновено често правят редица компромиси, за да упражняват тази професия. Те не само угаждат на капризите ни, изненадват ни с нови предложения, но и са добри психолози. Всеки е виждал добре познатата гледка на разтревожен, притеснен човек, седнал на бара с чаша в ръка и обявяващ на човека зад бара за житейските си неволи.

Макар и да не предполагате, барманството не е само наливане. То е непрестанно стоене изправен, без право на почивка, купчина литература и часове, прекарани в самоусъвършенстване и то с една едничка цел – клиентът на бъде доволен! Така че нека днес си кажем „Наздраве!“, за хората, които жертват дните и нощите си, за да ни обслужат и зарадват!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…