В специализираната туристическа борса в ЕКСПО центъра се включиха повече от 800 изложители от цял свят

Община Пловдив взе участие за първи път в Международното туристическо изложение "Salon de vacances" (“Ваканция“), което се проведе в Брюксел, Белгия от 2 до 5 февруари.  В специализираната туристическа борса в ЕКСПО центъра в Брюксел се включиха повече от 800 изложители от цял свят, които представиха пред посетителите - водещи местни и чуждестранни туроператори и медии, своите продукти и услуги, както и съвременните тенденции и новите трендове в туризма и пътуванията.  

Пловдив, който участва в информационния щанд под патронажа на Министерство на туризма на Република България се радваше на силен интерес като бъдеща Европейска столица на културата. Посетителите на щанда се запознаха с богатото културно-историческо наследство на града, притежаващ повече от 700 културно-исторически забележителности и над 300 000 движими културни паметници, с находки от седем археологически периода и възможностите за практикуване на различни видове туризъм в града и в регион Пловдив. Важен акцент в презентациите бе  предстоящото домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година. 

Местните и чуждестранни туроператори получиха подробна информация и за ежегодната Международна среща по туризъм, която се провежда в града под тепетата. Тази успешна и доказала се бизнес платформа за контакти и ползотворно сътрудничество,  стартира за първи път през есента на 2012 г. и с всяко следващо издание увеличава своя престиж на високо професионално и полезно събитие, което дава все по-добри резултати. 

Една от основните цели на Международна среща по туризъм е представянето на Пловдив и региона като атрактивна туристическа дестинация за чуждестранните участници, които посещават България и града ни за първи път. През настоящата 2017 г., Международната среща  по туризъм ще се проведе от 4 до 7 октомври.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…