Таксите за висше обучение в Холандия са почти равностойни на тези в България

Много младежи предпочитат именно страната на лалетата, заради стажуването в големи компании още по време на обучението си

В продължение на 3 дни, в сградата на хотел „Рамада Тримонциум“ се проведе представяне на три холандски университета. Достъпът за всички бе напълно безплатен, а от информационните срещи се възползваха не само ученици, но и родители. Оказа се, че таксите във висшите училища в Холандия са почти идентични с тези, които плащаме в българските ВУЗ-ове. Разликата обаче е осезаема. Още по време на самото си обучение, всички студенти имат възможността да практикуват избраната от тях специалност в различни големи фирми, като едновременно трупат знания и опит. Това се оказа и основната причина младите хора да продължат обучението си извън пределите на страната.

Интересът към Холандия нарасна и след ситуацията, която се разигра в Обединеното кралство и напускането му от Евро съюза. Страната на лалетата и по-конкретно престижните университети Tilburg, Utrecht и Radboud University предлагат широка гама от бакалавърски и магистърски специалности, като сред най-предпочитани са тези с икономическа и бизнес насоченост. Обученията за медии и комуникации също набират скорост.

Представянето на самите университети бе на английски език, който е и езикът, на който се провеждат самите обучения. Нашите ученици имаха възможност и да се запишат на езиково обучение или безплатно да се явят на тест, удостоверяващ знанията им по английски език.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…