Предстоят срещи, на които да се коментират механизмите, чрез които би могло да се осъществи  държавното  финансиране от 20 млн. лева.

Подробен план за действие за периода  2017- 2019 година внесе екипът на „ Пловдив 2019“ в Министерство на културата днес. След проведената на 10.02.2017 г. среща в Пловдив министърът поиска подробна информация за последователността на действията и основните програмни приоритети на проекта Европейска столица на културата.

Планът включва актуализиран бюджет и график за разходване на средствата, които се очакват от държавния бюджет, според дейностите заложени в програмата. Заедно с плана за действие министърът получи също актуализиран график с дейности по инфраструктурните приоритети на фондацията, съгласуван с Община Пловдив, както и доклада на международното жури от първия официален мониторинг на фондацията, в който се препоръчват спешни мерки от страна на българското правителство за финансирането на значимия проект.

Предстоят още срещи на екипа на „Пловдив 2019“ и Министерство на културата, където да бъдат коментирани механизмите, по които би могло да се осъществи  държавното  финансиране от 20 млн. лева.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…