Училищата могат да подават заявки за учители по програмата до 10 април

Заедно в час набира училища партньори в област Пловдив и още 12 региона на страната. В тях ще започне работа новият випуск учители по програмата от септември 2017 г. Училищата в областта могат да подават своите заявки за учители по програмата до 10 април на сайта на Заедно в час (http://www.zaednovchas.bg).

Неправителствената организация търси партньорства с училища, в които участниците по програмата да бъдат най-полезни на учениците и местните общности. Организацията работи с общински и държавни училища, в които ръководството посреща многобройните предизвикателства в класните стаи с осъзната отговорност и въпреки трудностите непрекъснато търси нови пътища за успеха на своите ученици.

Искаме да си партнираме с училища, в които учениците срещат затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система. Въпреки това учителските колективи на тези места не спират да работят упорито и целенасочено да осигурят качествено образование на всяко дете, споделя Нели Колева, директор Публични партньорства в Заедно в час.

В заявките за партньорство със Заедно в час училищата могат да попълнят както сигурните позиции, за които ще имат нужда от учители от септември 2017, така и позиции, които все още не са сигурни и ще бъдат потвърдени на по-късен етап. 

От 2010 година насам през програмата са преминали 119 учители, като 70% от тях в момента продължават да са ангажирани в сферата на образованието. През настоящата учебна 2016/2017 г. Заедно в час си партнира успешно с 88 партньорски училища в 10 области на България. В региона на Пловдив учители по програмата работят в 14 училища партньори в Пловдив, Карлово, Граф Игнатиево, Белозем, Брезово, Ведраре, Динк, Караджово, Поповица, Рогош и Христо Даново. 

Основна мисия на Заедно в час е преодоляването на образователното неравенство в България и осигуряване на качествено образование за всяко дете. За целта организацията привлича, обучава и подкрепя в рамките на две години успешни специалисти извън сферата на образованието и социално ангажирани хора, които да станат учители и да променят живота на децата, с които работят. Участниците в програмата работят целенасочено да мотивират учениците да постигат по-добри резултати и да развиват потенциала си. Те са готови да преподават в малки населени места, където най-трудно се намират преподавателски кадри и така дават достъп до качествено образование на деца в нужда. По време на двугодишната програма на Заедно в час участниците получават целенасочено обучение и подкрепа за своята работа в училище. Те развиват допълнително своите професионални и личностни качества, което ги подготвя да бъдат успешни лидери в образователната система и обществото. В обучението и придобиването на педагогическа квалификация на участниците в програмата Заедно в час си партнира с Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. 

Организацията работи успешно и с редица други публични партньори в сферата на образованието - Министерство на образованието, районните управления по образованието, синдикалните учителски и директорски организации, много други неправителствени организации и институции на местно и национално ниво. В момента Община Пловдив работи със Заедно в час и по изработването на цялостна стратегия за развитието на образованието в Пловдив до 2022 г.

Допълнителна информация за Заедно в час и кандидатстването за училища партньори можете да намерите на http://www.zaednovchas.bg/for-schools/

Заедно в час е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…