Стартира националната кампания „ЗАЕДНО за Европа“ в Област Пловдив

Областен информационен център – Пловдив стартира националната кампания на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове, която се провежда под мотото „ЗАЕДНО за Европа“. Кампанията е посветена на 3 годишнини - 60 години Европейски социален фонд, 10 години България в ЕС и 6 години мрежа от 28 информационни центъра. Събитията в Област Пловдив започват днес и ще продължат до 12-ти май 2017 год., когато ще бъде даден официален край на честванията с празничен концерт в Цар Симеоновата градина. 

ОИЦ – Пловдив обявява конкурси за есе, рисунка, фотография или аудио-визуален продукт на тема „България в ЕС: 10 години по-късно“. Предложения ще се приемат до 7 април 2017 г. (Пълните условия на конкурсите може да прочетете в прикачения файл).

До месец май експертите на ОИЦ – Пловдив ще посетят различни населени места в 18-те общини в Област Пловдив и ще реализират дни на отворените врати с бенефициенти по програмите, съфинансирани от ЕСИФ. 

Кампанията „ЗАЕДНО за Европа“ цели популяризиране на успешни практики, актуални и предстоящи възможности по програмите 2014-2020 и отбелязване на трите годишнини.

Националната кампания „ЗАЕДНО за Европа“ е част от кампанията на Европейската комисия „Европа в моя регион 2017“.

Повече информация относно предстоящите събития може да получите на тел. 032/ 656 407, на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на място в офиса на ОИЦ – Пловдив, пл. „Централен“ №1. 

Регламент 

за провеждане на Областни конкурси за есе, рисунка или фотография/аудио-визуален продукт на 

тема „България в ЕС: 10 години по-късно“

Областните конкурси за есе, рисунка или фотография/аудио-визуален продукт на тема „България в ЕС: 10 години по-късно“ са посветени на 10 годишнината на България като пълноправен член на Европейския съюз.

Цел: Предоставяне на възможност на младите образовани хора от област Пловдив да изразят свободно мнението си относно членството на България в ЕС. Как се отразява на живота им факта, че страната ни е част от голямото европейски семейство вече 10 години? 

Организатори: 

Областен информационен център – Пловдив

Централен информационен и координационен офис

 

Партньори: 

Център за подкрепа за личностно развитие Общински детски комплекс Пловдив

Народна библиотека „Иван Вазов“

1. Право на участие:

В конкурсите право на участие имат всички деца, ученици, студенти и младежи

2. Конкурсите предоставят възможност на участниците:

- Да изразят свободно мнението си за членството на страната ни в Европейския съюз от 2007 година до момента

- Да изложат своята позиция относно значението на изминалите 10 години за страната и народа ни като част от  голямото европейски семейство  

- Да защитят актуалността на гледната си точка

 

3. Период на провеждане:

• Старт на конкурса – 10 март 2017 год. (петък)

• Краен срок за приемане на предложения – 07.04.2017 г. (петък) 

• Оценка на предложенията – 10.04.2017 г. и 21.04.2017 г. 

• Награждаване на първенците  - 25.04.2017 г. (вторник)

 

Конкурсите целят да провокират творческото мислене и дадат повод изява на младите хора.

I. Областен Конкурс за есе тема: „България в ЕС: 10 години по-късно“

Изисквания към предложенията на кандидатите:

- Да отговарят на темата на конкурса

- Да съдържат титулна страница с трите имена на автора, възраст, населено място, точен адрес, електронен адрес и телефон за обратна връзка, както и учебно заведение, ако е приложимо

- Да имат втора страница със съдържание, отразяващо ясното структуриране на текста

- Да са написани на подходящ за четене шрифт и изпратени на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

 

II. Областен Конкурс за рисунка на тема: „България в ЕС: 10 години по-късно“

Изисквания към предложенията на кандидатите:

- Да отговарят на темата на конкурса

- Да бъдат в размер А3 като формата дава възможност за свободно използване на избрана техника: акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив, колаж. 

- На гърба на всяка рисунка е необходимо да бъдат отбелязани четливо следните данни:

- трите имена на автора, възраст, населено място, точен адрес, електронен адрес и телефон за обратна връзка, както и учебно заведение, ако е приложимо

- Рисунките трябва да се изпратят на адрес: Пловдив 4000, пл. „Централен“ №1, ет. Партерен за Областен информационен център – Пловдив

 

III. Областен Конкурс за фотография/аудио-визуален продукт на тема: „България в ЕС: 10 години по-късно“

Изисквания към предложенията на кандидатите:

- Да отговарят на темата на конкурса

- Фотографската снимка да е с минимален размер 1920х1200 pixels, 300 dpi

- Аудио-визуалният продукт да е с времетраене 1 до 3 минути (60-180 сек.) 

- Да бъдат изпратени на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.   

4. Оценяване:

Оценяването на постъпилите предложения на участниците се извърши от комисия по предложение на Управителя на ОИЦ-Пловдив, утвърдена от ръководителя на проект „Ефективно функциониране на областен информационен център в град Пловдив“. Комисията изготвя протокол за резултатите от класирането и обявява победителите в отделните категориите. Класирането на участниците ще бъде публикувано и на сайта www.eufunds.bg    

5. Награден фонд:

Таблети – 3 бр. за класираните на първо място в трите категории (есе, рисунка и фотография/аудио-визуален продукт)

Бордови и занимателни игри – 3 бр.

Раници – 3 бр. 

Поощрителни награди – 20 бр.

Грамоти за всички участници

Краен срок за подаване на предложения и за конкурсите – 07.04.2017 г.  (петък)

Въпроси по повод на конкурсте могат да бъдат отправяни на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.или на тел. 032/262 000, 032/656 407. 

С участието си в конкурсите, авторите декларират, че изпратените есета, рисунки или фотографии/ аудиовизуални продукти:

- са лично създадени творби;

- са съгласни организаторите на конкурсите да разпространяват и публично да показват имената на авторите, получените материали, както и да ги използват в рекламни и информационни материали и събития на ОИЦ - Пловдив;

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…