ВУЗ-ът инвестира в учебни зали и лаборатории в Пловдив

Таня Кънева

Медицинският университет в Пловдив се нареди сред най-големите възложители на обществени поръчки у нас през изминалата седмица. Висшето учебно заведение обяви процедура за близо 5 милиона лева.

Университетът ще избере изпълнител за изготвяне на инвестиционен проект в техническа фаза, осъществяване на авторски надзор и изграждане на нов Учебен корпус. Сградата, според заданието, ще се състои от учебни зали и лаборатории. Зададените параметри са за строеж на 7 нива: сутерен, фоайе и 5 етажа, като сградата да е с индикативна обща площ от 4650 кв.м. Възложителят иска още построеното да е със съвременна визия и форми, като стойността на обявената поръчка е 4.95 млн. лв.

Критериите за оценка на офертите са "качество", в което се включват няколко показателя с тежест 70%, и цена с тежест 30%. Участниците в търга трябва да имат реализиран минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, за последните три приключили финансови години в размер на 200 хил. лв. за дейности по проектиране на нежилищни сгради с предназначение за учебни или лабораторни цели и 9 млн. лв. за дейности по строителство на нежилищни сгради с предназначение за учебни или лабораторни цели.

Продължителността на изпълнението на поръчката е 500 дни.

Крайният срок за подаване на оферти е 27 април 2017 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…