40% от младите хора избират дестинациите, които да посетят, според това колко нестандарти и интересни снимки могат да направят

Най-доброто видео за града под тепетата е дело на софиянци

Стефка Георгиева

Двама столичани спечелиха конкурса за видео до 60-секунди, което ще бъде представено на фестивала в Кан “Cannes Lions”. 33 късометражни филма, създадени от общо 30 екипа се състезаваха в надпреварата, чиято награда е представянето на видеото и поемането на пълните разноски за участие във филмовия фестивал. Всички кандидати имаха на разположение точно 48 часа, в които да заснемат Пловдив през техния поглед, да монтират кадрите и да ги изпратят за участие в конкурса.

Отличеното клипче е дело на Яница Добрева и Александър Антонов. И двамата са родом от София, и са завършили висшето си образование извън пределите на страната. След обучението си в Англия, 27-годишният Алекс се връща обратно у нас и започва работа в рекламна агенция, занимавайки се с дизайн. Съдбата на 24-годишната Яница е същата, но тя се е съсредоточила върху копирайтинга. 

Във видеото, двамата младежи показват Пловдив по един по-нестандартен начин. Те са направили кадри на различни надписи и табели предимно на емблематични търговски обекти в града, сред които можете да видите входа на зъболечебицата в Капана, магазин за платове и други.

Двамата споделиха, че са минали през много идеи, докато са избрали именно тази. Антонов заяви, че е попаднал на интересно проучване, според което 40% от младите хора избират дестинациите, които да посетят, според това колко нестандарти и интересни снимки могат да направят. „Пловдив е неоткрита дестинация за много хора. В инстаграм, например, много хора не искат да споделят познатата картина на Античния театър, а нещо, което те самите са уловили като дух на града, а другите посетители не са“, коментира той.

Яница и Александър ще заминат за Кан в края на месец юни, а тяхното видео, както и тези на всички други участници ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на общината.

 

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
http://kapana.bg/kapana-likes/item/7505-60#sigProId35062fe2fd

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…