Изработват специфична метална конструкция, с която ще закрепят фасадите на пострадалите паметници на културата

Процесът по укрепване започва следващата седмица

Фирма Р.И.П.А. ООД, собственик на тютюневите складове на ул. Капитан Андреев № 2 и ул. Екзарх Йосиф № 13, които на 19 август бяха разрушени от пожар, получи разрешение от Община Пловдив да обезопаси и укрепи оригиналните фасади на сградите. Това гласи прессъобщение на дружеството, касаещо горелите паметници на културата, единият от които е и перлата на Тютюневия град- складът на Кудоглу. Проектът за укрепване вече беше одобрен от Министерство на Културата и от Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН).

„Собствениците и мениджърите на дружество Р.И.П.А. осъзнават значимостта на сградите за пловдивска-та общественост. Следователно, тяхно намерение е да действат в пълно съгласие с компетентните органи и в съответствие с всички приложими закони.”, заяви Пиетро Луиджи Гиа, управител на фирмата и бивш Почетен Консул на Република Италия в Пловдив. Вече е стартирана изработката на специфична метална конструкция, която е предназначена за укрепване на фасадите, от водеща фирма в областта. Следващата седмица ще за-почне подготовката за монтажа на същата.”, обяви Гиа.

От прессъобщението на компанията не става ясно какви са бъдещите планове на собствениците на складовете и как те ще заживеят до 2019г.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…