Най-големият празник за крафт бирата у нас е към своя край

Стотици литри бира се дегустираха и изпиха на двудневния Две-три бири фест

Най-мащабното събитие, обединяващо производители и ценители на крафт пивото, е към своя край. Две-три бири фест доказа, че пенливият хмел не е за масово наливане и напиване, а напитка, която заслужава вниманието и уважението на ценителите. Крафт пивото е течен еликсир, който гъделичка сетивата ви и ви провокира за размисъл, точно както виното. Вкус и аромат се преплитат в едно, за да ви донесат максимална наслада само от една глътка.

Точно на това станахме свидетели през уикенда на ул. „Константин Стоилов“ 34. Десетки пивовари и собственици на магазини за занаятчийска бира си подадоха ръка, за да допринесат за развитието на бирената култура у нас и да създадат най-голямото крафт събитие в страната. Българско производство или екзотични вкусове, внесени от други държави създадоха огромен избор, който заля с мека пяна посетителите на бирената столица в сърцето на Пловдив.

А резултатът? Повече от обещаващ! Имаше рожденици, именници, че дори младоженци. Любители и професионалисти се събраха в открита градска среда, за да извикат заедно: „Да, това е страхотно!“ Отзивите, които организаторите получиха от гостите, са повече от похвални, а много от посетителите заръчаха следващото издание на Две-три бири фест.

Общо над 4 000 души посетиха бирения фестивал за двата му дни. Радостни възгласи, позитивни емоции, танци, заразително добро настроение и разбира се хиляди литри изкусителна бира – така ще запомним първото издание на Две-три бири фест, който даде своята категорична заявка за създаването на нова традиция в града под тепетата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…