ОИ „Старинен Пловдив“ ще посрещне на 5 септември от 18:00 ч. в Малката базилика руската писателка от арменски произход Нарине Абгарян. В рамките на събитието ще бъде представена четвъртата книга на български език от авторката – „Да живееш нататък“, която излиза на пазара в превод на Емилия Масларова и благодарение на издателство „Лабиринт“.

Нарине Абгарян е родена на 14 януари 1971 г. в град Берд, Армения. Завършва Ереванския държавен лингвистичен университет, а през 1993 г. се премества да живее в Москва. Има един син.

Пътят ѝ към литературното признание започва от публикации в личен блог. Тя е автор на пет романа. Първият ѝ роман на руски език „Манюня“ е вече в учебната програма на студентите-лингвисти в Армения и Русия, по него се поставят и театрални постановки, а първият неин роман, преведен на български, е „Три ябълки паднаха от небето“. Той е издаден в България през 2016 година и с него авторката печели любовта на читателите, а прекрасната книга в красивия превод на Емилия Масларова, излязла на пазара благодарение на издателство „Лабиринт“, става най-четената книга за 2017 г. в България и месеци наред държи класацията за най-продавана книга в книжарниците.

Читателите усещат, че тя е автор на книги с душа за хора с души. Книгите ѝ дават надежда, светлина и утеха на хората, които се нуждаят от тях.

Някои я определят като „арменския Маркес“, други я наричат „автор на женски книги“, а истината е, че тя е една млада жена със заявка за световна литература.

„В края на краищата какво толкова, и да говорят на чужд език, и да се обличат различно, нали небето навсякъде е еднакво синьо и вятърът духа точно както в земите, където си имал щастието да се родиш“ казва писателката Нарине Абгарян и това я прави близка за читателите от цял свят, говорещи на различни езици.

Нарине Абгарян идва в България по покана на издателство „Лабиринт“ за представянето на четвъртата си книга в превод на български „Да живееш нататък“, като в рамките на своята обиколка ще посети четири града:

– 3 и 4 септември – София

– 5 септември – Пловдив

– 6 септември – Стара Загора

– 7 септември – Бургас

1 comment

  • Comment Link online apotheek in Brussel voor avalide online apotheek in Brussel voor avalide Сеп 11, 2023

    Just desire to say your article is as amazing. The clearness in your post is simply excellent and
    i could assume you're an expert on this subject. Well with your permission let me to
    grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming
    post. Thanks a million and please continue the rewarding work.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…