Пазете морето и чудесната си природа, обърна се към българските си почитатели Дани Карбонел в интервю за радио ТАНГРА МЕГА РОК вчера, точно месец преди концерта на MACACO в Пловдив.
Най-любимата испанска група ще свири за първи път у нас на 20 септември в Античния театър, в последната вечер на музикалния форум Sounds of The Ages 2015.
Карбонел, който преди да основе MACACO, бе член на OJOS DE BRUJO, а днес е начело на банда със световно влияние и продължава да е и силно ангажиран със световни каузи като запазването на природата.

Първият въпрос на Васил Върбанов в този разговор е: „ Наричат те Последовател на много от идеите и духа на Джон Ленън и Боб Марли, например. Доминираща в песните ти е идеята ти за мир и любов. Можеш ли да се наемеш и да посочиш, кои са злите и лошите в днешния свят? А Дани отговаря:
В парчетата ми има различни пластове. Иска ми се да бъдат по-дълбоки и не обичам нещата да са твърде очевидни. Но, разбира се, чрез моята музика аз изказвам мнение и говоря за много проблеми. Не съм от хората, които си мислят, че знаят всичко за това, какво става по света и съответно мога хей така да посоча лошите. В момента работя по един проект – ‘Semillas’, така се казва и една от песните в новия ми албум. Всъщност, ‘semillas’ означава "семена". В проекта се събират артисти от целия свят. Правим платформа в интернет, в която ще обединим творчество и природа. Обединени сме от това, че сме  против ГМО насажденията и семената. Днес, в света има много големи компании като Monsanto и това, което се случва в момента, е много опасно. Аз вярвам, че най-важното е, да се даде на хората цялата информация, така че те могат да избират.
 И за мен, всъщност, информацията е това, за което трябва да се борим. Хората трябва да правят това, което чувстват. Ако искате да ядете ГМО храна, няма проблеми. Но трябва да сте наясно, какво би станало, ако ядете това. Както и, трябва да знаете, какво се случва, ако ядете чисто. И това е нещо, което наистина е много важно за мен в момента.
То е свързано тясно и с природата. За България знам, че трябва да запазите водата, горите, чудесната си природа, морето, чисти!
 
Очаквайте цялото интервю с ДАНИ КАРБОНЕЛ следващата седмица. Шоуто на MACACO е на 20 септември в Античния театър в Пловдив. В него ще участват и нашите УИКЕДА. БИЛЕТИ с цена 40 лв (регулярни) и 60 лв (golden circle) ще откриете в Eventim.bg - тук. В деня на шоуто ще бъдат съответно по 50 и 70 лв. 
 
Концертът се организира от радио ТАНГРА МЕГА РОК и е част от поредицата ни в Античния театър в самия край на лятото.
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…