Във фаталния петъчен ден на тази втора седмица от ноември - две софийски формации ще гостуват на новосформираната Пост-културна сцена, помещаваща се на долния етаж на Петното.  Ние от Капана.бг решихем да направим кратко интервю с всяка от бандите, които се подвизават в стиловете фънк ,soul , r'n'b. И двете банди с две слънчеви вокалистки и много любов зад инструментите. 

 

Тук можете да намерите повече информация за събитието https://www.facebook.com/events/958418297550009/

От една страна имаме Накбукту - в превод " Моя съдба". Е, те на 13ти ноември( петък, разбира се) ще станат наша съдба. На тях се натъкнахме преди около година, когато техният бивш (вече) клавирист гостуваше в града ни. Тогава се запознахме с музиката им. Видяхме това- https://www.youtube.com/watch?v=DTaTFqsxzkE и моментално останахме пленени. Толкова нежен звук , така елегантно композирани мелодии.

Е, сега Накбукту са в малко по различен състав, но това като че ли дори може да се каже като бонус. Чаровните дами от "Paraplanner" са се присъединили към тях и вече летят на към слънчевите поля и безмерните небеса!

 

1. Накбукту, наименование, название или начин на живот? Какво е ?

По-скоро и трите в едно. Накбукту може да бъде преведено като “моя съдба“ и определено това го прави начин на живот! 

 

2. Каква е историята зад вас?

Всичко започна преди около 2 години. Събрахме се на вечеря с приятели и изневиделица се роди идеята да се съберем да посвирим. И както казват - останалото е история... която пишем и до днес.

 

3. Какво ви бута напред, какво ви дава сили, стимул, амбиция ?

Колкото и банално да звучи, това е страстта на всеки един от нас към музиката!

Желанието и удоволсвието от това да правим заедно нещото, което най-много обичам.  Да наблюдаваш и да бъдеш част от процеса на творене бидейки себе си – това е една неописуема сила.

4. Имате ли крайна цел, каква би била тя?

По скоро имаме мечта – музиката ни да достига не само до ушите на много хора, но и да говори на техните души. Да ги вдъхновява, зарежда, усмихва, дарява със светлина и любов. Да бъде просто инструмент за предаване на Божествените послания.

5. Какво очаквате от концерта на 13.11.

Избягваме очакванията, но се надяваме да се получи много здрав купон – танци, слънце, енергия, щастие, любов...  Всичко това и още много. 

 

А от друга страна - еманацията на романтика в реалния свят "Two cities one world". Позволяваме си да се позовем на журналистите от БНР, които са ги описали абсолютно конкретно

"Те са млади, енергични, влюбени и много талантливи. Два града са се срещнали в един свят – светът на музиката. Анна и Джаред – млади музиканти, обединили усилията и любовта си към музикалното изкуство в група „Two Cities One World“.

Историята им е достойна за роман – срещат се в престижния университет Институт на музикантите в Холивуд, като покрай любовта си към Джаред българското момиче Анна пише книга и прави самостоятелна изложба. Той – чаровен американец от Сейнт Луис, Мисури - един от най-прекрасните музикални градове в света, който е допринесъл много за въздействието на типичната американска музика. "

 

TWO CITIES ONE WORLD 

1."Два града един свят" това, наименование, название или начин на живот? Какво е ? 

Тези четири малки думички означават всичко за мен. Те ми напомнят за това, че с Джаред сме толкова различни - израстнали сме на различни континенти, а сме обединени в едно чрез силата на Любовта и чрез силата на Музиката. “Два Града Един Свят” не е “начин на живот”, то просто Е живот.

2. Каква е историята зад вас.

Запознахме се в Лос Анджелис, като и двамата бяхме студенти в Института на музикантите – Джаред беше със специалност “Китара”, а аз със специалност “Пеене”. Любовта се случи преди Музиката, но пък Музиката спои нашата Любов. Вече от 2 години и половина творим заедно и ни предстои да запишем нов албум идните месеци. Ще бъде издаден в пролетта на 2016.

3. Какво ви бута напред, какво ви дава сили, стимул, амбиция ?

Любовта към музиката, изкуството, красотата... Просто имам нужда да изразявам Музиката в мен. 

4. Имате ли крайна цел, каква би била тя?

Ние имаме за цел да дадем на света всичко от нас, а най-чистата и красива форма на това “нещо”, е нашата Музика. Много съм щастлива, че именно тя ни среща с такива прекрасни хора, каквито са нашите фенове! Защото емоцията от изкуството е по-хубава, когато е споделена. 

5. Какво очаквате от концерта на 13.11?

Очакваме да се забавляваме и да дадем от нашия заряд на красивия Пловдив. Защото обичаме този град.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…