Той е всестранно развита личност – жонглира, танцува, свири

Обикаля света и винаги се завръща

Екатерина Стоянова

Дарио е на 25г и е зодия Рак. Обича и цени природата, и намира вдъхновение, мир и щастие в нея. Ние сме част от нея, едно цяло с нея и той разбира това.

Той е уличен артист. Занимава се с акробатика, танци, изнася огнени представления и свири на различни музикални инструменти – акордеон, кларинет, тромпет и тарамбука. Той е онзи човек, когото сте виждали да жонглира със запалени факли, седнал на колело с 3 гуми, една върху друга. Неговата история предстои да видите.

От малък се занимава с музика и се чувства свободен, търси себе си и не очаква нищо. Той е от онези хора, при които нещата просто се случват. Иска да замине за Белгия? – Тръгва. Иска да изнесе представление в Турция ? – Заминава. Пътувал е предимно на стоп, но и със самолет, с кола... 

Впрочем, сподели, че в Турция и по-специално в Мардин, за пръв път някой насочва калашник срещу главата му. Подозрителен народ са кюрдите, живеят на тръни... но имат богата култура и интересни обичаи.

Дарио обикаля Европа. Част от страните, които е посетил, са Белгия, Испания, Турция и Германия. Навсякъде му харесва, навсякъде му е интересно, а и обратна връзка получава навсякъде. Хората му се кефят. И как няма – това, което прави, е фантастично. Той влага душа и сърце във всяко движение. Но най-голям интерес събужда у българите. Тук това е ново и не се вижда често, затова хората го гледат, понякога дори с недоумение. Често не среща разбиране.

Неговата мисия не е само да ги забавлява, той иска да накара хората да се замислят. Има послание във всяко негово шоу и, ако човек се позамисли, ще успее да го разбере. 

Той е много духовно насочена личност, материалистичното  му Аз е изключително слабо развито, доколкото успях да преценя.  Не желае да се продава, иска да се раздава, да бъде разбран... мечтае да отвори цирково училище в България, но не вярва, че скоро ще се случи. Неговата идея е то да бъде чисто, детско, истинско, без мутри, а тук така не става, за жалост.

Времето му минава в пътуване, тренировки и представления... и мисли. Мисли за любовта към природата и света. За него е убийствено да стои пред компютър и рядко ще го видите, забил поглед в телефона. Това му изпива енергията. Според него това не е живота. Животът се случва и трябва да го види. Както се изрази: „Винаги нещо се случва... Ако го видиш – печелиш.“

В момента не му върви много, няма работа и няма „съюзници“. Хората на уличното изкуство в България не се подкрепят толкова, колкото очаквах. По-скоро се приемат като конкуренция, но той приема това, защото „човекът е такъв, какъвто е“.

Скоро заминава за София, където е решил да се установи след дългите пътувания. Иска му се да остави нещо след себе си, но и да си почине. Но вероятно

отново ще му се радват някъде извън България... или пък ще се върне в Пловдив? Кой знае...

В замечтания му поглед блещукат звезди и цветята танцуват. Той е самотен, защото никой не споделя тази негова страст и любов, и това освободено мислене, и се чувства така, сякаш хората не го харесват много.. в което  не вярвам.

Философията на живота му може да бъде описана с едно изрeчение: “Find what you love and let it grow”.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…