Миналото лято е озвучавала на най-големия световен фестивал за изкуства в Единбург

Спестява пари от излизания, пътуване, социален живот, че понякога и от храна, за да си сглоби собствен модулен синтезатор

Паулина Гегова

Истинското име на Поли-чан е Поли Петрова. Тя е родена и отраснала в Пловдив. Винаги е искала да има собствен прякор, но хората с кратко име не винаги получават такъв. Но тя има силно развит афинитет към японската култура и сама е пришила наставката "чан" към името си, която демонстрира близки приятелски отношения в Япония. От там, всички я запомнят така и това се превръща в нейн псевдоним, а може би и в истинската й същност. Същност всестранно развита, но най-тясно свързана с музиката и киното. 

От малка обича музиката. Свирила е в групи, опитвала е да намери съмишленици, хора, с които да твори, но градът бързо и се струва тесен, затова взима кардиналното решение, не само да напусне него, но да напусне и цялата държава. Кандидатства "Музикална технология" в Шотландия, където я приемат и така заминава за Глазгоу. 

"Не исках да живея в Лондон. Нямах финансовата възможност, а и нещо ми подсказваше, че ще намеря това, което търся именно в Глазгоу - този пост-индустриален мрачен град, който дори и на Великден не ще да е слънчев". 

В Шотландия животът й наистина се преобръща на 180 градуса. Губи айляшкото си, типично за пловдивчани, его и започва да влага много повече време и труд в образованието си. Глазгоу е малък град, което й помага да се интегрира бързо и лесно да се запознае с много хора от индустрията. Първоначално почва да се занимава със записи и sound дизайн за игри, но след това заснема няколко филма със сестра си, които в момента участват във фестивали по света. Един от тях е представен и в Кан. Те се озаглавени Iscariot и Shadow of Dara. Миналото лято е озвучавала на най-големия световен фестивал за изкуства в Единбург. 

С течение на времето, Поли забравя любовта си към акустичната музика и се влюбва в електронната.

"Това е музика, която преди безочливо считах за музика за друсалки. Музика бедна на цветове. Чак сега започнах да я разбирам". 

Почва и тя да прави авторска музика. Да спестява пари от излизания, пътуване, социален живот, че понякога и от храна, за да си сглоби собствен модулен синтезатор. Междувременно се занимава с озвучаване на концерти и снимане на филми. Сега завършва, а дисертацията й е филм, който се казва "The Glasgow underground music scene". Той показва реални аспекти от сцената на електронната музика, но и прави сравнение между Детройт, Глазгоу и Берлин. Има идея и за нов кино проект, който разказва за полу-сляп катерач, по истински случай. Тази идея идва от любовта й към скалното катерене, което е една от най-големите й страсти. Винаги когато се прибира на родна почва, отделя време да катери тепетата в Пловдив. 

"Занимавам се с музика и филми, защото искам да повлияя на хората. Имам толкова много неща за казване и понякога през различни медиуми успяваш да оставиш по-голяма следа". 

Поли е изключително лъчезарен и цветен човек. Обича да експериментира и да търси същината на всичко, което й грабне окото. Мила по душа, с широка усмивка, която трудно може да бъде заличена от лицето й. Преди години, често можехте да я засечете на центъра да танцува с огнено ветрило. В тези моменти, тя изглеждаше почти нереална. Мечтае хората в България да станат по-позитивни. Да не се влияят от работите на другите, а да гледат себе си, да се развиват и обичат. 

1 comment

  • Comment Link Aлександра Aлександра Мар 29, 2016

    Чудесна статия за милата ми сестричка

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…