Рапирам, защото обичам да го правя и колкото и популярна да стана това няма да се промени, нито аз ще се променя. Просто искам да покажа на хората, че и дребните момичета го могат, споделя Диона

Денислава Сашова, с псевдоним Диона, е новата звезда в българската рап музика. 21 годишната рапърка нашумя повече от очакваното с първото си парче „Поста ми“, като фенове и професионалисти признават, че в младото момиче има много хляб. Тя се подвизава с добър фристайл, с добър флоу и добри рими. Денислава е наперена, но не високомерна. Уверена в себе си и амбицирана да възвърне качественото женско рапиране на родна сцена. Събра популярност с фристайл клиповете си, които качваше в интернет, а сега е търсена за участия. Колелото на кариерата й започва да се върти, а ето какво сподели тя за нашите читатели пред Паулина Гегова.

-Как започна всичко? Как се роди идеята за клипчета в социалните мрежи?

Всичко започва сега, преди беше просто забавление. Клипчетата ги качвам във Facebook, защото там имам повече приятели и хора, фенове на рапа, но в YouTube, ще качвам песните си.

-Кой беше първият професионалист, който ти подаде ръка и ти застана зад гърба?

Изненадващо за мен, но доста хора от бранша проявиха интерес, като цяло първата ми изява на сцена беше в 359. В последствие се сработих с Иги Андровски.

-Към днешна дата, като изключим Йоко, май няма добри родни женски хип-хоп изпълнителки. Защо?

Защото следват наложени тенденции, а не сърцето си!

-А в световен мащаб, коя е жената, която признаваш за икона в бранша?

Харесвам много женски рапърки - Lil Kim, Queen Latifah, Angel Haze, Nicki Minaj, Snow Tha Product, Lady Leshur и други. Но мой идол е Nicki Minaj!

-Ти на какво залагаш в музиката си?

На скил, защото като цяло рапа се приема за "мъжка музика". За да звучи една жена добре трябва да се постарае flow-a  и римите й да не отстъпват на мъжките!

-Приличаш ми на мъжкарана. Такава ли си?

Хахаха, не! Просто, както споменах вече това е hard стил и в него няма място за кифлеене.

-Всъщност какво е нужно на една жена, за да успее в хип-хоп индустрията, освен добър flow?

Като успея ще ви кажа! Желание, подкрепа и много хъс са нещата, които според мен са нужни като цяло.

-За сега се развиваш доста успешно. Ще позволиш ли на славата да те промени?

Рапирам, защото обичам да го правя и колкото и популярна да стана това няма да се промени, нито аз ще се променя. Просто искам да покажа на хората, че и дребните момичета го могат, хаха.

-Ако един изпълнител нашуми от ранна, да речем тийнейджърска възраст, мислиш ли, че е обречен да се самозабрави?

Зависи от родителите и възпитанието му. Славата може да промени само човек, който търси нея, а не го прави за удоволствие!

-Родом си от Червен Бряг. Градът е симпатичен, но малък. На тясно ли се чувстваше там?

Аз дори съм от Койнаре, още по-малко градче до Червн бряг, но като цяло и на двете места израснах. Тясно е да, няма никаква перспектива за развитие и затова реших да търся късмета си другаде! Но и Търново не е моят град. Мисля да се преместя във Варна (любимият ми град) или София, там има повече възможности!

-Все пак Търново е прекрасно място, бивша столица, красиви природни дадености, но нещо като че все не му достига, за да го сложи на културната карта. Главно като студентски град се набляга повече на баровете, отколкото на изкуството. Театърът се опитва да излезе от дупката, в която бе попаднал, а той е един от малкото музикални в страната. Какво е твоето мнение по въпроса?

Не само в Търново е така! За жалост напоследък всички младежи ( включително и аз) сме повече в интернет, отколкото в реалността и това леко избутва "духовното" .

-Разкажи ми за татуировките си. Какви са и какъв е смисълът им за теб?

Първата беше музикална нота с вградено сърце! За мен музиката е моето сърце, без което не мога да живея! След това се роди идеята за жена с качулка от препариран вълк, за мен тя е символ на силата и ми напомня на какво сме способни жените! Според майка ми са най-голямата грешка в живота ми, хаха.

-Къде можем да те намерим лятото – на море, на планина, в града?

Лятото работя на морето, зимата съм в Търново да уча и работя едновременно там.

-Сподели ни малка част от следващото ти парче.

Става въпрос за това, коя съм аз и какво ще направя в бъдеще.

-Поздрави пловдивчани за финал и кажи да те очакваме ли скоро под тепетата?

Не съм от Пловдив, но имам много приятели от там. Пращам на тях и всички от този прекрасен град много поздрави и им желая хиляди усмивки. С удоволствие ще дойда на есен да порапираме.

 

Линк към дебютното парче на Диона: https://www.youtube.com/watch?v=IAZ4bcXB6ko

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…