Ако човек може да прави любов с музика, това се случи снощи на сцената в Концертна зала. Португалската дива Крищина Бранко сякаш се любеше с фадото пред несвикналата с подобни гледки пловдивска публика. Тази нежна, изтънчена и елегантна дама се разтапяше при всеки тон. Поемаше въздух и задържаше страстно енергията, преди да пусне яркия си, чист и толкоз съвършен глас с такова чувство, че всички й завидяха. Заради усещането да разкриваш всичките си чувства, цялата си душа пред толкова много хора по толкова красив начин- с песен.  След всеки финал на пиеса Крищина леко навеждаше глава и издишаше въздуха от току що случилата се любов бавно, нежно, с едва доловим звук, като след върховния физически момент. После надигаше глава към публиката и пускаше най-искрената усмивка от щастие, която човек може да си представи.
 
Това бе концертът на Крищина Бранко и хармоничната й банда снощи. Бе любов за една нощ, която обаче остава в сърцето завинаги. При това любов с премеждия. Преди случването й тя бе отменяна веднъж през пролетта заради лошо време, а вчера се наложи да бъде преместена от Античния в Концертна зала отново по желание на природата. Не случайно една от най-страстните песни снощи бе „Ако не вали толкова много тази нощ, любов моя”. Както повеляват законите на фадото, снощи гласът бе в центъра, премина през душата на изпълнителя, за да се излее навън и да предаде меланхоличната емоция на фадото. Крищина пя за тъга, копнеж, раздяла, болка, но в същото време на сцената имаше само любов. Беше красиво…

2 comments

  • Comment Link щастлива щастлива Сеп 19, 2014

    Не приемайте всичко така буквално. Когато човек прави любов, много му е хубаво. На нея вчера й беше хубаво, хубаво, хубаво. И успя да го предаде и на публиката. Каква прекрасна любов!!! Аз лично й благодаря - за любовта, за красотата, за изящния стил! Благодаря!

  • Comment Link възмутена възмутена Сеп 19, 2014

    Каква е тая простотия - правела любов с фадото?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…