Честваме заедно с оперната дива 80-годишнината й

Световната звезда се връща на пловдивска сцена след 15 години 

Необикновена вечер очаква Пловдив днес. Ще се случи дългоочаквания специален концерт -   „Божествената Райна Кабаиванска и нейният Майсторски клас“ в Нов български университет на сцената на Античния театър. Хиляди пловдивчани ще отбележат 80-годишнината на оперната дива заедно с нея. Събитието е част  програмата „100 български гласа пеят за Борис Христов“, посветена на вековния юбилей на великия Борис Христов, е сред извънредните знакови акценти в афиша на V-тия Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“.

Концертът на Майсторския клас на Райна Кабаиванска с нейното специално участие и с участието на оркестъра на Софийска опера и балет под диригентството на Найден Тодоров съдържа още една важна символика – Райна Кабаиванска не е гостувала в Пловдив повече от 15 години, като при последния си гастрол е пяла именно на сцената на Античния театър.

Екипът на Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ ще  представи отново пред пловдивска публика, след дълъг период на отсъствие,  една от великите изпълнителки на съвремието – РАЙНА КАБАИВАНСКА – Кавалер на Ордена на Италия, избирана петкратно за най-популярна личност на Италия и двукратно за музикант на годината, удостоена с „Оскар за кариера” на международните награди за опера „Оскар”.
 С този мащабен концерт - събитие град Пловдив ще чества по достойнство юбилея на неповторимата Райна Кабаиванска – юбилей, който се отбелязва тържествено в цял свят.

Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ е знаково събитие в културния календар на град Пловдив. Носител е на наградата „Музикален проект на годината“ в класацията „Музикант на годината“ на Българското национално радио и на престижната награда „ПЛОВДИВ“ в областта на музиката. Форумът представя едни от  най-добрите образци на българското и световно изпълнителско изкуство на пракика във всички  знакови средища на културния живот в Пловдив. Осъществява се с подкрепата на фондация „Америка за България“, фондация „Музикартисимо“, Община Пловдив, Министерство на културата и др.
*Билети за концерта на 29 септември могат да бъдат закупени на касата пред Община Пловдив, в мрежата на Eventim.bg и на място преди концерта

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…