Пловдив посреща виртуоза от бандата на Чик Къриа

Носителят на Грами забива в Дома на културата на 11 октомври

Един от най-иновативните китаристи и носител на Грами – Франк Гамбали, ще изнесе концерт в Пловдив на 11-ти октомври от 19 часа в Дом на културата „Борис Христов”. С 30-годишна кариера като соло артист, той е известен с революционните си инструментални записи и е считан за „Бог на китарата” от своите почитатели. 

Родом от Канбера, Австралия, Гамбали пристига в Лос Анджелис, за да учи в Института по технология на китарата в началото на 1980-те години. Свири с джаз икони като Чик Къриа и Били Кобъм. Пионер е на две творчески техники за възпроизвеждане на шест-струнен инструмент, които са се превърнали в „енциклопедия” за китаристите . Франк Гамбали има 12 студийни албума, издал е множество учебни книги и DVD-та за техниката си на свирене.
В България Гамбали идва със своя квартет, с който изпълнява най-доброто от албумите си. Неговото участие в десетото издание на „Пловдивски джаз вечери“ е истинска чест за фестивала и невероятна възможност за българските ценители на истинското изкуство за първи път да видят и чуят на живо този китарен виртуоз. 

Пловдивските джаз вечери се откриват официално на 9-ти октомври с премиера на албума „Song of the Clown“ на обичания композитор и пианист Милчо Левиев с участието на Александър и Константин Владигерови – внуци на Панчо Владигеров, Вики Алмазиду и Петър Салчев, Ицко Финци, Валери Костов, Веселин Веселинов – Еко и Стоян Янкулов – Стунджи.

В Дома на културата „Борис Христов” между 9-ти и 12-ти октомври пловдивската публика ще има възможност да чуе и последния проект на Теодосий Спасов, който събира млади български музиканти.
Тридесет години на сцената ще отпразнува и популярното трио "Акустична версия", съставено от едни от най-талантливите композитори, изпълнители и експерти по музика в България, спечелили редица престижни европейски награди.

Билетите на цени 10, 15 и 20 лв вече са в продажба в мрежата на Eventim и в Билетен център пред общината.
Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…