Виртуозният басист Хуан Гарсия-Херерос се предложи за министър на културата, ако му се плаща в шопска салата

Подкрепяйте артистите си, много е важно, призова от сцената на BEE BOP CAFE супер музикантът

Виртуозният колумбийски басист Хуан Гарсия-Херерос- Бялата сова отлетя към церемонията по раздаването на наградите Грами от Пловдив. Той е номиниран за най-престижните музикални отличия в категорията за латино джаз албум и ще е и един от изпълнителите, които ще свирят на сцената в Лас Вегас след броени дни. Супер музикантът загря за Грами по фантастичен начин на сцената на BEE BOP CAFE. Полетът на Совата с 6-струнния му бас предизвика растеж на криле върху гърба на всеки от меломаните, препълнили джаз клуба.

Магическият му концерт продължи повече от 2 часа с лека пауза между двете части. Време, в което той представи много от композициите от албума  „Normas“, който му донесе и Грами номинацията. Такава за участието си в него има и нашият великан на ударните Стоян Янкулов- Стунджи, който снощи деля сцената с Херерос и направи изумително соло на тъпана си. По-бърз е от мен, не знам дали някога ще стигна тази негова скорост, коментира Хуан солото на Янкулов. Подкрепяйте артистите си, много е важно. Те ска вашите посланици по света, представят вас самите. Ако ги обичате, те ще ви се отблагодарят. Идете утре на църква и запалете свещ, тъй като Стунджи е в екипа, номиниран за Грами и може да донесе тази награда тук, в България, призова от BEE BOP CAFE  снощи Бялата Сова. Звездният състав на сцената допълваха американците Джонатан и Джеръми Пауъл. Правя музика с тези момчета от 15 години, в началото по мазета и тавани, разясни Бялата Сова. Братята от Щатите свирят на тромпет и саксофон. На клавира пък бе изключителният Марко Црънцеч от Словения. Изненадата на вечерта бе специалният гост, който се качи на сцената по покана на колумбиеца- гласовитата джаз дива Марина Господинова.

Фенка от публиката предложи на Хуан Гарсия-Херерос да стане министър на културата в България, а той веднага прие. Стига да ми плащате в шопска салата. Не ща заплата, само шопска искам. Пристрастен съм към нея. Мечтая и пиша, свиря за нея, пращайте ми всеки месец в Колумбия, моля ви, обърна се към публиката той.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…