Пълна зала на откриването на Черната кутия

    

    С препълнена зала стартира осмото издание на международния фестивал за театрално и танцово изкуство Черната кутия .Хора от всякакви възрасти бяха дошли, за да видят уникалните белгийски артисти от Opinion Public и тяхното неповторимо шоу Bob’ Art. Посланичката на Белгия у нас Аник ван Калстер също дойде да подкрепи своите сънародници, като каза няколко думи преди старта на представлението.

    Истински фурор и възхищение предизвикаха артистите още в началото с непретенциозния български, който бяха научили същия ден и на който говориха през целия спектакъл. Това много се хареса на зрителите и аплаузите и смеха съпровождаха всеки техен  скеч на родния ни език.

    Цялото представление бе направено като сатира на съвременното изкуство и това  получи най-силен израз тогава, когато трупата, облечена в смокинги, се събра пред абсолютно бяло платно и започнаха да кимат одобрително.

    Най-голям смях у публиката, обаче, сякаш предизвика модното ревю, което направиха артистите, тъй като имаше и водещ, който отново на развален български обясняваше, коя премяна, какво представлява.

    Танцовите умения на младежите и девойката не отстъпваха по никакъв начин на артистичните им заложби. Белгийците танцуваха и се извиваха така, сякаш нямат кости и правеха неща, изглеждащи невъзможни за човешката физика.

    Пърформансът им продължи около час и половина, който мина неусетно под звуците на музиката, която ни представи белгийски струнен дует.

    Тази вечер фестивалът продължава с представлението на израелката Габриел Ниухауз, което стартира в 19:00 часа в Драматичния театър.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…