„Вграждане” и „Великденско вино”-  за последно

Държавен куклен театър-Пловдив закрива един успешен творчески сезон. До края на юни 2015 г. в афиша за възрастни зрители остават само две заглавия – „Вграждане” - на 18 юни, и „Великденско вино” – на 25 юни.

„Вграждане” – спектакълът, който донесе две награди „Икар” на Пловдивския куклен театър, ще извае легендата за майстор Манол на 18 юни. Всъщност митът за вградената сянка на любимата на майстора – Неда, е само основа на представлението. Този  изключително нетрадиционен театрален проект е с половин тон речни камъни на сцената, истинска вода, много любов, философия, движение и енергия. Уникално предизвикателство за актьорите и нетрадиционно преживяване за публиката с идеята за вечността като миг в изкуството в интерпретацията от актьорите: Стоян Дойчев, Поли Христова, Наталия Василева, Михаела Андонова, Живко Джуранов, Росен Русев, Александър Караманов и режисьора Веселка Кунчева – звезден екип, представил спектакъла на множество наши и международни фестивали.  

„Великденско вино” – постановка на режисьора Леонард Капон с Виктор Бойчев и Румен Караманов, можете да глeдате на 25 юни от 19 ч. За последен път спектакълът – съвременна интерпретация на едноименната пиеса на Константин Илиев, ще бъде представена на сцената на Куклен театър-Пловдив. Затова си подарете час и половина, за да бъдете за последен път заедно с Виктор Бойчев в ролята на поп Кръстю Никифоров – обвинен в предателството на Дякона Левски, приготвил причастие за Великден, което няма кому да даде, защото дори немият клисар отказва да приеме от ръката на предател, опрощение на греховете.

В събота и неделя до края на месец юни 2015 г. представленията за деца се играят от 10.30 и 11.45 ч. Заглавията за малките зрители са „Принцесата и граховото зърно” – на 20 юни, „Дъщерята на магьосника” – на 21 юни, „Патето Жълтурко” – на 27 юни, „Разбойническо приказка” – на 28 юни. 

Актьорите от Куклен театър-Пловдив няма да почиват през лятната ваканция, защото подготвят нов спектакъл с работно заглавие „Децата на Хамелн” – международен проект, постановка на руския режисьор Сергей Столяров. Премиерата ще бъде в началото на септември. 

С новия спектакъл  и фестивалния модул за спектакли и атракции на открито „TheatAir” Кукленият театър стартира на 3 септември един интересен, забавен, любопитен и магичен нов юбилеен 70-ти творчески сезон. 

Екип на Куклен театър-Пловдив 

http://pptheatre.com/bg/

https://www.facebook.com/kuklenteatarplovdiv.pptheatre

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…