Щур купон се вдигна в Петното на Роршах с едни от любимите ни музиканти

Лариса Илиева

С цел и тази седмица да бъде толкова положителна, колкото бе предната, решихме да ви разкажем за щурия финал на изминалата седмица, който разтърси из основи Петното.

Някъде около 21:30h. Петното на Роршах за поредна вечер сгуши любителите на хубавите емоции в своите недра или по-конкретно в рамките на Пост-културната Сцена.

Плана за вечерта бе да се порадваме на Митко Таралежков, Bggz Rubbit и на ВИГ „Муфта“. И, разбира се, това й се случи. Веселяшки ска-пънк ритми ни представиха група „Муфта“ заедно с Bggs Rubbit. Вдигнаха публиката си на крака. Всички скачаха щастливо в такт с бандата и се получи едно магично парти, между фенове и изпълнители. Феномен, който често се среща в Пост-културната сцена. 

За благодарност от своя страна, пловдивчани откликнаха, като изключително грижливо показаха на момчетата от „Муфта“ що е то „айляк“ и има ли почва из концертите в Петното. 

След края на първия им сет, на сцената се появи и Таралежков. Беше посрещнат с шумни овации. Може би, причината за това е, че в последната година той често посещава пловдивски сцени. Дали на него му харесва в Пловдив или феновете не могат без него – не се знае. Ясно е обаче едно: симпатиите са взаимни. Пък и подучихме, че честите му посещения на града под тепетата се дължали на предстоящото му преместван в майна сини. Дали е сигурно това, все още не знаем.

Митко, заедно с bggs Rubbit ни бяха подготвили няколко парчета от творчеството си. Както и очаквахме, поетът с китара не си позволи в това есенно време да пропусне песента за печените чушки, която накара публиката да пее с пълно гърло и да танцува, та чак колоните на Роршах да се разтреперят. И понеже цялата вечер се движеше по един леко необичаен график, групите си направиха една лека почивка от 10-15 минути и се започна отново. 

Вече ви е ясно колко беше страхотно цялото изживяване. Остатъка от вечерта е редно да бъде запазена между стените на пост-културната сцена и в душите на всички присъствали. Емоциите бяха много и все луди, и положителни. Което от своя страна ни кара да мислим, че пост-културната сцена започва да се слива с града, а той на свой ред лека-полека започва да я зарежда. 

За край ще цитирам след концертната изява на организаторите на купона, тъй като: 

„Ще си позволим да използваме текста на тази песен за да поясним какво преживяхме заедно в Петък.

"Видях началото и края

както хиляди пъти

в златната спирала

татуирана на гърба ти"

1 comment

  • Comment Link Thelma Thelma Апр 26, 2024

    I have read so many posts about the blogger lovers except
    this piece of writing is in fact a fastidious piece of writing, keep it up.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…