Отнесе картина на Наско Хранов към Щатите след 2-часовия си концерт на старта на Пловдив джаз фест 2015

Една от мега звездите на световния джаз Кърт Елинг не само дебютира на пловдивска сцена, а и празнува рождения си ден върху нея. Отличеният с Грами вокалист даде старт на Пловдив джаз фест 2015 с двучасов концерт за ценители. Които снощи бяха много. Залата на „Борис Христов” бе препълнена, а меломаните аплодираха всяко от парчетата на американския творец. И хитовете, и последните му композиции от новия албум Passion World. Тавата е подготвяна пет години и събира разнообразни песни за любовта от при континента. Джаз феновете чуха импровизациите на Елинг върху парчета на Бьорк и Ю2, както и балада по поема на Джойс. Самият Елинг заяви от сцената, че ще използва и български мотиви в следващия си музикален проект.

След концерта организаторите на феста изненадаха прочутия си гост със страхотен подарък- картина на художника Атанас Хранов, която той ще отнесе в Щатите. Джазменът остана очарован от жеста на домакините си, от работата на известния наш маестро и разбира се, от публиката. Беше страхотен рожден ден, благодаря ви за празника, каза той. А на финал почерпи колегите си от великолепната си банда във Винтидж Хаус.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…