Всички фантастични герои се събраха под един покрив

Катерина Георгиева

Огледалният свят е отражение на мислите ни, а Гъсеницата е синя, синя, синя и не говори в рими. Животът е голяма розова питанка, а Алиса метафорично се е разТроила. Събота вечер, американският Хелоуин вилнее по улиците, дете облечено като Дарт Вейдър иска да ме убие, а небето вече е обещаващо тъмно-лилаво. Като фантазията. А нея си я представете навсякъде и с главата надолу, защото покрай мен минава забързан и задъхан...заек. Разбира се, приключенският  дух в мен надделява, зарязвам книгата на страна, събота вечер е все пак, и се втурвам. 

Мустаците на Заека потреперват нетърпеливо и аз ги наблюдавам внимателно, за да не пропусна някой знак. Той влиза в затъмнен коридор. И изведнъж (както често казва разказвачът на приказки ) светът се превръща в бързо разлистени страници, от стените висят пики, дами и осмици и театрални розови завески, в нужника има опръскан в розово шах, а на един бар кротко стои часовник. Не говори, но и няма смисъл - той не показва времето, защото времето във фантазията е относително измислено понятие. В един от ъглите танцувално се поклаща Бялата кралица, а на горния етаж Червената разпалено обсъжда нещо с няколко парти герои. Шапкарят играе барман и ми подава с налудничава усмивка малка чашка, от която се вдига пара. Омагьосана,  предполагам. 

Музиката е психеделичен отнасящ хаос, който някак ме изкушава и след малко оставям под розовата маса с чайник закоравелите си пънк-предразсъдъци. 

Във вихрушката отново виждам Заека. Този път не бърза. Поглежда ме със спокойно и хладно очарование. И вече знам, че на ум си е измислил няколко шантави истории. 

Защото партитата в събота вечер могат да бъдат плод и на вашата фантазия. Както се случи и ни го направиха организаторите на съботното Alice in Trap, което се проведе в Sound trap.

И знаете ли, това няма нищо общо с Хелоуин. 

Снимки: Виктор Цонев (Pink Tsonk)

View the embedded image gallery online at:
http://kapana.bg/stzena/item/3597-alisa-tantzuva#sigProIdecebbc22bb

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…