Въпреки ремонта, който тече в старата сграда на театъра, той ни представи един спектакъл, слагащ перфектния завършек на зимния сезон

Паулина Гегова

Финалът на сезон 2015-та за Драматичен театър "Н. Масалитинов" бе поставен миналата вечер в камерна зала. От тук нататък предстоят само коледните и новогодишни концерти, на които пловдивчани ще могат да се порадват в остатъчните дни от заминаващата си така бляскаво година.

Въпреки ремонта, който тече в старата сграда на театъра, той ни представи един спектакъл, слагащ перфектния завършек на зимния сезон. Играещите бяха завършващия курс по актьорско майсторство на проф. Атанас Атанасов в НАТФИЗ. Новото поколение актьори представиха една музикална плеяда от хитови песни на световно известни изпълнители и групи, а след антракта ни върнаха в диамантената ера на Бродуей с извадки и хореография от класически мюзикъли. "Чикаго", "Кабаре", "Мулен Руж" и други минаха под златното острие на академията. Студентите пяха и танцуваха на високо ниво, показвайки завидна движенческа и музикална култура. И ако това не стига, те завладяха публиката и с тънко, но точно на място, чувство за хумор, а от части и импровизация, която възбуждаше зрителския интерес и раждаше смях в залата. Хората останаха очаровани от лекотата, с която младите артисти изпълняваха задачите си. Удоволствието, че са на пловдивска сцена, изпъкваше с всеки жест, във всяка изречена дума, във всяка мимика. Професионализмът бе съчетан с шеги и безброй усмивки, които те караха да се чувстваш олекотен и въпреки сложността на изпълненията, в зрителите дори за миг не присъстваше съмнението, че студентите са минали през много труд, за да достигнат тази перфектност.

Някои от момчетата и момичетата, вече познаваме от постановките "Пет жени в еднакви рокли" и "Сестри Палавееви". С други, може би, тепърва ще се срещаме. Както и да се развият нещата, младите кадри имат място на българска почва, дали в нашия роден град или пръснати из различните краища на страната.

 

И така... Сезонът приключи, но съм сигурна, че и до година Пловдивският театър ще ни изненадва с все нови и нови забележителни представления, които ще докоснат душите ни. Сега е време за почивка и нови приготовления, но от януари ще се сблъскаме наново с магията на сцената. И не забравяйте да ходите на театър - хубаво е!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…