Общо три награди получи Драматичния театър в Пловдив

Пловдивският Драматичен театър отново грабна златната статуетка за дебют на наградите ИКАР. След като миналата година престижното отличие в сферата на театралното изкуство, наградата грабна Радина Думанян, пловдивската Драма не е отстъпила и крачка назад. На церемонията, която се състоя вчера в Народния театър, Боряна Братоева и Мила Люцканова бяха официално обявени за новите носителки на приза „Дебют на годината“.

Постановката отбеляза истински фурор още при своята премиера, а дори и след това, салоните винаги са пълни с желаещи, които искат да гледат представлението. „Сестри Палавееви“ е по едноименната книга на Алек Попов, а самата постановка е дело на Елена Панайотова.

Това обаче не е единственото отличие на Драматичния театър. „Евридика в подземния свят“ грабна повече от заслужено статуетката в раздел „Сценография“. Няма как да не споменем и името на директора на театъра, Кръсто Кръстев, който бе награден от Министерството на културата за високи постижения в мениджмънта и маркетинга. А това няма как да не е остане незабелязано.

Ние, от Капана, поздравяваме целия екип на Драматичен театър Пловдив за добрите постижения!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…