Песните, изпълнени на живо блестяха толкова силно, защото трупата разполагаше със собствен симфоничен оркестър, който бе черешката на тортата

Паулина Гегова

В продължение на месеци студентската организация към Американския университет в България е подготвяла мюзикъла "Хвани ме ако можеш", който представиха на турне из няколко града. Последната спирка на студентите бе Пловдив, където и завърши гонитбата. Гонитбата между едно младо момче, в търсене на слава и приключения и опитен агент от ФБР. 

Франк Абигнейл-младши бяга от дома си и се впуска в плеада от нерегламентирани и невинно незаконни приключения. До 21 годишна възраст, Франк присвоява от държавата близо 2 милиона долара, представя се за пилот, адвокат, лекар, печата фалшиви чекове и сменя името си многобройно. Всичко това, докато не намери любовта. Чак тогава решава да изостави престъпния си живот, изморен от бягството и вечните шмекерии. Комедийният мюзикъл е забавна история за игра между два големи ума, в надпревара кой ще излезе победител. 

Студентите от Благоевград съживиха спомените за истински Бродуейски спектакъл, снощи. Под режисурата на Анна Стойчева, младежите показаха забележителни вокални и танцувални умения, които предизвикваха аплодисменти отново и отново. Впечатляващата хореография се подчертаваше с изключително добре подбраните костюми и сценография, а песните, изпълнени на живо блестяха толкова силно, защото трупата разполагаше със собствен симфоничен оркестър, който бе черешката на тортата. Няма нищо по-хубаво от това да слушаш един оркестър. Той да е точно пред очите ти, да виждаш как музиканти и актьори се следят, усещат се и вървят ръка за ръка, последователно и в синхронност. 

Ако има нещо, за което може да дадем негативна оценка, то това бяха леките проблеми със субтитрите, които понякога изоставаха или избързваха, но техниката е склонна да упорства срещу човека. А субтитри имаше, защото цялото представление се изпълняваше на английски език, като изключим неколцината моменти, в които имаше игриви препратки към България и в частност към Пловдив. Една хитра закачка с родното. Но не може да се отрече, че студентите са вложили много труд и работа в изграждането на постановката. Труд, който си личеше и заслужава адмирации. Персонажите не бяха типичните, които познаваме от големия екран. Героите на Лео Ди Каприо и Том Ханкс бяха леко пречупени, малко по-човешки и с повече слабости, но защо пък не! Виждането на всеки е различно, това със сигурност не го прави грешно. 

Като цяло спектакълът създаде повече от приятна атмосфера в залата и остави това усещане и в следващите часове, след като завесата падна. Поздравяваме младите артисти за добре свършената работа и им пожелаваме успех!

3 comments

  • Comment Link Поли Поли Апр 03, 2016

    Имаше един доста симпатичен актьор :Д

  • Comment Link Теодор Теодор Апр 03, 2016

    Благодаря за коментара и мнението. Това са неща присъщи на всяко едно живо представление, дори и на Бродуей, където се правят близо 100 превюта преди да се направи истинска премиера. За мен студентите от АУБ се справят в пъти по-добре от различните професионални музикални трупи в България. :)

  • Comment Link Нана Нана Апр 03, 2016

    Субтитрите бяха под всякаква критика, произношението също, играта беше дървена понякога, а танците не бяха синхронизирани.
    Но останалото бе супер, особено певческите умения на актьорите :))
    Специални поздрави за режисьорКАТА!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…