Крис Корнел на живо за 10 години радио Тангра Мега Рок в Античния театър в Пловдив  на 10 май е без съмнение най-чаканото шоу у нас тази пролет. За събитието, обаче, има изненада- космическите гласове на ансамбъл 'ТРАКИЯ' ще открият концерта на вокалиста на SOUNDGARDEN и AUDIOSLAVE. 

Три от певиците на фолклорния състав ще излязат на вековната сцена точно в 20:00 в пълния блясък на носиите си и ще наелектризират публиката с 30-минутна акапелна програма преди залез слънце с най-автентични песни от българската музикална традиция.

След това, КРИС КОРНЕЛ ще свири и пее пред феновете над 2 часа.

Изборът на момичетата от ансамбъл 'ТРАКИЯ' бе направен лично от  КОРНЕЛ сред изпратените му от радиото 12 предложения.   

Билетите свършиха близо два месеца преди шоуто. Очаквайте в следващите дни информация за реда на влизане и всички допълнителни подробности за концерта.

Видео с изпълнение - https://www.youtube.com/watch?v=1N5o7-9DwzI

Фолклорен ансамбъл 'ТРАКИЯ' – гр. Пловдив е създаден през 1974. Главен художествен ръководител и хореограф е проф. Даниела Дженева. Диригент на оркестъра СТОЯН ПАУРОВ, диригент на Николай Мутафчиев. Творческият облик на 'ТРАКИЯ' е създаден от проф. Кирил Дженев.

Концертът на КРИС КОРНЕЛ в Античния театър на 10 май по повод 10 одини радио ТАНГРА МЕГА РОК е част от световното солово турне на КРИС, а миналата седмица ОРЛИН НИКОЛОВ бе в Konzerthaus в австрийската столица Виена - ето и неговите снимки в специалната ни галерия.

Корнел изпълнява (в акомпанимент на още един музикант) чудесна програма от солови песни, заедно с парчета и на двете групи, но и на TEMPLE OF THE DOG и няколко интересни кавъра.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…