Десетки подкрепиха благотворително събитие Саунд Трап за интеграция на хора от квартала

 

Средствата се събираха в помощ на инициативата „356“, с която ви запознахме преди няколко месеца

Благотворителните каузи в Пловдив взимат все по-голям превес. Каузи, целящи да помогнат на малцинствата, на тези, които имат нужда, но не знаят към кого да се обърнат.

Преди няколко месеца ви запознахме с инициативата „356“, организирана от Росен Чепилски и Борис Бъндев, която цели интеграцията на ромското общество от квартал Столипиново. В събота вечер двамата новатори поеха поредната стъпка за осъществяването на проекта си. Те организираха благотворително парти в Sound Trap, в Капана. Събитието включваше много музика, танци, картини и игри. Живата музика бе в изпълнение на дуета Soundcheck, с Мартин и Магдалена. Те изпълниха авторски песни и кавъри, с които нежно погалиха слуха на всеки гост, прибирайки искрени овации, аплодисменти и усмивки. Тяхната музика се лееше леко и приятно, подправяйки още повече веселото настроение с красивите си звуци.

Бяха организирани няколко интересни игри, сплотяващи гостите на събитието. Междувременно художници скицираха бързи рисунки на място, които се предлагаха на гостите с цел събиране на средства, рисуваха поръчкови картини по желание на „клиента“. В галерията бяха събрани произведения на различни типове артисти – илюстратори, дърворезбари, сценографи. За втората част се погрижи Стоян „MarmotA” и всичко това бе в полза на развитието на проекта. 

В центъра на всичко бе поставена благотворителна кутия, в която всеки, желаещ да отдели каквато и да е сума, да остави. Sound Trap за пореден път влезе в положение на инициаторите и предостави пространстворо за добрата идея, която се надяваме да даде плодове. Няколко от младежите от Столипиново също присъстваха. Момчетата, които по-рано видяхме как разбиват сцената със своите брейк танци и песни, се чувстваха развълнувани и щастливи. Те споделиха, че танцуват брейк от 1 месец, като в началото са срещали проблеми, както всеки друг, но все пак са намерили прекрасен човек, който да им помага. За 1 месец са успели да постигнат много добри резултати, което е свидетелство за тяхната нахъсаност, сериозност и всички усилия.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…