Средновековното хранилище на хълма приема танцовия пърформанс „Пер-Ла. Жажда“

Галерия Резонанс подготвя дългосрочен и мащабен международен проект 100 ГЛЕДНИ ТОЧКИ КЪМ ПЛОВДИВ, посветен на Пловдив -  Европейска столица на културата 2019. В него 100 артиста от различни държави ще представят своята гледна точка към нашия град с акцент върху богатата му археология, архитектура и културни забележителности. Първото събитие, свързано с този проект е танцовият пърформанс „Пер-Ла. Жажда“, който ще се състои в Средновековното водохранилище на Небет тепе на 9 юли от 19ч. Идеята е този пърформанс да спомогне за представянето на Пловдив както в България, така и по света като културна дестинация.

„Пер-Ла. Жажда“ е разказ в танцувални картини за разрушенията и възстановяването в Несъзнаваното. За душевното вцепенение и живителната съзидателност.
Танцьори, улавящи следите на измамното натрупване на вещи, знания, емоции, морал и всичко друго до размерите на стихийна непреодолимост, до силата на страстна алчност,  до естетиката на Перфектното.  За Още.
Танцуващи Фигури, Среда и Обекти, които пресъздават достигане  до Съкровеността, Интимноста, Искреното и Любовното. За Това, което Е.
Образно настройване на тона Ла на различна честота - контролираща, обсебваща, угасваща, съзидателна, любовна, духовна.

Концепция,  композиция, сценична инсталация и костюми: Десислава Морозова
Съавтори и изпълнители: Мирослава Захова, Христина Петрова, Александра Манчева

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…