Драматургът Александър Секулов: Театърът на последно място е забавление

Едно от най-значимите театрални събития в България. Така директорът на Драмата Кръстю Кръстев определи спектакъла „Вълци”, чиято премиера е тази вечер в рамките на фестивала „Сцена на кръстопът”. Допуснахме само една грешка- че не документирахме този творчески процес. Беше нещо изключително, каза още той, преди да даде думата на режисьора Диана Добрева.

Днес, в деня в който трябва да се роди това наше дете, аз усещам едно вътрешно притихване. Че ще се случи нещо много по-голямо от теб. Изпитах чувството на голяма любов тук, каза Добрева, без да скрие вълнението си. И се определи като най-щастливия човек на тази земя. Не знам на какво дължа тази благословия, вметна тя. Тук, в Пловдив може да се мечтае и тук можеш да изпълниш мечтите си, обърна се режисьорът към Кръстю Кръстев и драматурга Александър Секулов. Определи присъствието на нощния пазач Иван в представлението като Ангелско и изрази възхитата си от човещината и професионализма на Геро. Той се грижеше за всички други, за цялото, но не и за себе си, не и за своята роля, възхитена е Диана Добрева.

Има смисъл да се продължава в този дух на „Вълци”, защото тази днешна религия за печалба ще ни свърши. Не може в живота ни всяко движение да се извършва единствено в търсене на успеха. Театърът на последно място е забавление. Да, трябва да има зрители, продажба на билети, субсидии. Но трябва да има опити да се осмисли къде сме ние, кои сме, имаме ли отношение с Господ. Пловдивският театър има куража да се захване с това, което другите театри избягват от километри, каза драматургът Секулов.

Всички мигове в работата по „Вълци” бяха любовни срещи с театъра, каза авторът на музиката към спектакъла Петя Диманова.

Тази вечер ще се случи чудо, духовно съпреживяване. Ще се случи нещо истинско. Това искам да правим тук, каза на финал в очакване на премиерата директорът на театъра Кръстю Кръстев.    
  

1 comment

  • Comment Link име име Сеп 18, 2016

    На тая кога ще й забранят да цвъка хаотични безсмислици по театрите?! Не е ли достатъчно, че за толкова години няма едно свястно представление, та продължават да й дават поле за изява. Българска работа! Със сигурност е спусната с парашут в театъра.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…