Една от най-съществените прогресив групи в света в момента - OPETH отново е в центъра на вниманието, заради новия студиен албум 'Sorceress', който излезе на 30 септември- точно година след впечатляващия концерт с оркестър в Пловдив. В ново видеоинтервю, двете централни фигури в групата – Микаел Окерфелд (китара и вокали) и Фредерик Окесон (китара) отговарят на въпроса, кои са моментите в цялата им кариера, с които се гордеят най-много. Това е концертът, който направихме миналаат година в Пловдив в България със симфоничен оркестър. Беше истинска магия. Опасявахме се, че нещата могат да се провалят, но всъщност се получи много добре. Едно твърде различно от другите ни концерти шоу с невероятната атмосфера сред руините на този театър, казва Фредерик. И дори твърди, че Юлий Цезар е посещавал Античния театър. Три от песните от концерта в Пловдив са включени като бонуси в луксоното издание на албума от Moderbolaget Records / Nuclear Blast. 

Това са: 'Cusp Of Eternity', 'The Drapery Falls' и 'Voice Of Treason' - и трите с участието на оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригенството на Левон Манукян.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…